Росен Желязков: На пристанище Бургас са създадени отлични условия за конгресен туризъм и работа на високотехнологични компании

  • 29 април 2021 13:40

  • 278
  • 2
Росен Желязков: На пристанище Бургас са създадени отлични условия за конгресен туризъм и работа на високотехнологични компании
© Булфото

Всички нови активи, построени в последните няколко години на пристанището в Бургас, дават отлична възможност за развитието на конгресен туризъм и иновационна дейност в морския град. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Днес той посети новопостроения Конгресен център в Бургас, заедно с кмета на града Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден и областния управител Вълчо Чолаков.

Когато пандемията отмине и можем да пътуваме спокойно, Бургас ще си върне своята атрактивност, както по отношение на летния туризъм, така и за целогодишен конгресен туризъм, каза министърът. По думите му целият комплекс е насочен към младите хора и към науката, което дава възможност за ревитализация на тази част от града и превръщането ѝ в притегателна точка. Нашето желание е старата инфраструктура да приеме нов облик и да се развива спрямо новите реалности, допълни министър Желязков.

Проектът за изграждане на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13 600 000 лева и е финансиран със средства на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Модерната сграда може да се използва целогодишно за провеждане на събития от най-висок клас, обясни Желязков по време на посещението. Той посочи, че разположението на центъра дава възможност да се осъществяват лесни интермодални връзки между няколко вида транспорт.

Желязков обяви промяната на движение на влаковете заради модернизацията на коловозите

По отношение на фериботната връзка Бургас-Карасу, министър Желязков заяви, че е създадена работна група, която уточнява всички детайли по нейното откриване и експлоатация.

Тази линия значително ще съкрати пътя на товарния трафик и разчитаме много на интереса на операторите, коментира Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той посочи, че има интерес и към създаването на линия Варна-Карасу, предаде БТА.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
278 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:57

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.04.29 | 13:50

1
НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА СОФИЯ СЪЩО

Добави коментар

Водещи новини