Емил Димитров предрече трудна година за България и солени глоби

  • 29 април 2021 08:13

  • 582
  • 3
© Кадър: БНТ

Тази година ще е трудна, в България имаме два проблема по отношение на въздуха и първият е фините прахови частици, заяви в ефира на БНТ Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, министър на околната среда и водите в оставка. Ще видим каква ще е глобата за България за мръсния въздух.

"Вторият проблем е комините, индустрията. Само за една станция в Гълъбово имаме процедура и Европейският съд ще ни попита какво става там. За Гълъбово има сигнал, там има четири източника, австрийците видяха как пуши през прозорците. През тези три години, в които идват да ни наблюдават, какво ще правим. В Гълъбово получават безплатно парно. Не може да се докаже кой от четирите източници замърсява. Поне три години ще се мотаем в съда.

Наложени са глоби за замърсяване със серен диоксид на въздуха на Гълъбово

Санкциите ще бъдат дневни, началната е 200 000 евро. Не инвестират предприятията, защото знаят, че държавата ще плаща.

Мариците и "Брикел" са там. С какво ще помогне това, ако ги глобявам по 10 и повече хиляди лева на ден? Глобите падат в съда, защото не може да се каже коя от четирите централи е замърсителят", заяви той. 

Водоснабдяването е оситурено, язовирите са пълни, леко трябва да свалим нивата им, ще струва милиард, милиард и двеста. Трябва да контролираме нивата заради снеготопенето и валежите. Загубите на вода трябва да се намалят.

Няма да участвам в изборите, но ако патриотите се явят обединени, ще успеят, няма да стоят пред парламента и да се чудят какво е станало, каза Димитров.

Изпълнителният директор на "Брикел" Янилин Павлов отрече, че пушек излиза от прозорците, а е въглищен прах. Защо тогава не пада на земята, а лети във въздуха, контрира министърът. Проблемът е, че димът отива не в комина, където има сероочистка, а в прозорците на хората. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:57

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Julissa

2021.04.30 | 18:57

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
ревизоро

2021.04.29 | 10:18

1
е един палячо! Нищо повече.

Добави коментар

Водещи новини