Страстна седмица и за политиците: Вървим към предсрочни парламентарни избори

  • 26 април 2021 11:35

  • 2675
  • 8
© Булфото (архив)

Страстната седмица наистина ще бъде страстна за политиците. Ще се занимаваме повече със светски дела, отколкото с духовни. Вървим ускорено към предсрочни парламентарни избори. Това заяви пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов. 

Припомняме, че ГЕРБ получиха първия мандат за съставяне на правителство, но решиха да го върнат при държавния глава заради липса на подкрепа. Днес Слави Трифонов заяви, че също ще върне мандата за управление. 

Слави обяви какво ще прави след получаването на мандата

Според политолога предсрочните избори ще са около средата на юли месец. 

"Въпрос на елементарна аритметика е дали, ако бъде връчен мандата на трета политическа сила, той ще бъде приет. Отговорът по-скоро е не. Въпреки публичните заявки на БСП и ДПС за стабилност, не е прагматично и логично най-малките партии да поемат мандат, а и те не биха съставили правителство", смята още той. 

"Въпросът за 1 млн. долара е дали ще имаме нов парламент, с ново разпределение на силите", коментира Стефанов. 

"Явно партиите са неспособни да разговарят за сформиране на правителство. Няма страшно - вотът е, за да имат хората излъчено представителство. Но, не можем да си играем на избори докато някой получи пълно мнозинство - няма такава парламентарна група през последните 20 години. Демокрацията е въпрос на умения за комуникация и консенсус"

Според Любомир Стефанов в момента има втора серия на предизборната кампания - всички партии се готвят за предсрочни избори. "Държавата все още може да се справя сама. Има буфери, но те не са безкрайни", коментира той финансовото състояние на България.

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2675 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:01

8
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
да

2021.04.26 | 15:34

7
И ВИЕ КАФЯВИ МЕДИИ ВЪРВИТЕ КЪМ ПРЕДСРОЧНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ВИ

2021.04.26 | 14:05

4
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.26 | 15:18

6
Няма прибрани на топло,къде са осъдените за две години бе насран.
вървите към

2021.04.26 | 14:14

5
никой нема да гласува ...

2021.04.26 | 13:58

3
ИТН - Излъгаха Тоя Народ.

2021.04.26 | 13:58

2
ИТН - Излъгаха Тоя Народ.
ti

2021.04.26 | 13:16

1
da taka e varvim kam novi izbori vav koito pobediteliat e izvesten blagodarenie na slugata mu pedal ot ucin dol.

Добави коментар

Водещи новини