Петър Волгин: От "Има такъв народ" да не се бавят, ами бързо да връщат мандата

  • 24 април 2021 14:49

  • 4945
  • 19
Петър Волгин: От "Има такъв народ" да не се бавят, ами бързо да връщат мандата
© Булфото (архив)

Веднага след края на изборния ден стана ясно, че при това разположение на силите в парламента нормално правителство, тоест такова, основано на общи програми и принципи, не може да има. Разбира се, всякаква коалиция може да бъде съставена. Но тя ще бъде безпринципна и мъртвородена. Затова най-честният вариант спрямо избирателите е да бъдат свикани предсрочни избори. А всяка партия, която се опита да състави кабинет, ще бъде заподозряна, съвсем справедливо, че нейните депутати просто искат да запазят парламентарните бонуси, до които са се добрали с толкова труд. Това твърди в свой коментар по БНР журналистът Петър Волгин.

,,Партиите, без значение дали ги наричат „на статуквото“, като ГЕРБ и ДПС или „на промяната“, като „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ или „Изправи се! Мутри вън“, чудесно си дават сметка за това. Ето защо всички, ама буквално всички се опитват да пробутат горещия картоф по съставяне на кабинет на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“. Поради тази причина по адрес на единствената нова партия в този парламент се чуват само хвалби от колегите. Всички обещават да я подкрепят само и само да направи правителство. Направо празен лист са готови да подпишат. Изобщо положението е "Всички обичат Слави", коментира още Волгин.

Иво Сиромахов: 7/8 ТВ не бива да става партийна, смешките към Слави са задължителни

Разбира се, това е стопроцентово лицемерие. В действителност всички политици, които сега се умилкват на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, искат тази партия да се провали колкото се може по-скоро. А опитът за съставяне на правителство в този парламент ще бъде точно такъв провал. Защото всички, които сега обещават подкрепа, ще я оттеглят много по-бързо, отколкото Св. Петър се е отрекъл от Христос. Ако не иска да влезе в този капан, Слави Трифонов трябва ясно да заяви, че дните на този парламент са преброени и най-честният вариант са новите избори. Направи ли това, „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ ще бъде победител на предсрочния вот, обясни журналистът.

,,На приключилите избори се видя, че мнозинството български граждани не желаят да бъдат управлявани от ГЕРБ. Фактът, че партията на Бойко Борисов отново спечели се дължи на много причини, но най-важната от тях е, че гласовете на антиГЕРБ гласоподавателите се разпръснаха на различни страни. На един предсрочен вот противниците на Борисов ще гласуват много по-концентрирано. А коя е партията, която има най-голям потенциал да привлече протестния вот. „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, разбира се. На последния вот много хора не гласуваха за новата формация, защото не бяха убедени, че тя ще може да направи голям електорален пробив. Само че този пробив беше направен. Ето защо съмненията на много антигербери ще бъдат преодолени и те ще заложат именно на партията на Слави Трифонов. Останалите антиГЕРБ партии нямат потенциал да повишат резултата си'', смята Волгин.

Атанасов: Ако бъдем поканени от „Има такъв народ” за разговори, ще се отзовем

,,БСП, въпреки всичките си усилия, така и не беше припозната от недоволните граждани за техен основен представител. Едва ли в близко време социалистите ще успеят в това отношение. След последния вот те твърдо се озоваха в графата „тежко загубили“, а това в никакъв случай не дава възможност за увеличение на електоралната подкрепа. „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, въпреки по-добрия от очакваното резултат, стигна тавана си на приключилите избори. Десет процента – това е числото на либералната „умнокрасива“ общност в България. Що се отнася до „Изправи се! Мутри вън!“, те може изобщо да не влязат в парламента. Все повече хора усещат колко изкуствено е събирането на „Отровното трио“ с хората на Мая Манолова. Въпрос на време е те да се изпокарат помежду си и всеки да си вдигне капата'', каза още той.

Ето защо „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ се очертава не просто като единствената партия, способна да повиши резултата си, но и като единствената сила, която може да победи ГЕРБ. А когато си победил партия, непобедима на парламентарни избори през последните 12 години, вече имаш основания и да правиш правителство и да изискваш останалите антиГЕРБ политически сили да те подкрепят. Ако това се случи, „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ вече ще може да реализира на практика някои от основните си предизборни обещания. Както въвеждането на мажоритарни избори, така и намаляване на партийната субсидия. Между другото, фактът, че този парламент категорично не желае да приеме предложението на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ за намаляването на субсидията на един лев за глас със сигурност прибавя още някой и друг процент към одобрението за партията на Слави Трифонов. Поради всички тези причини „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ трябва да връща мандата час по-скоро и да настоява за предсрочни избори. Не бива да се бавят, защото прозорецът на възможността за спечелването им може много бързо да се затвори, заяви в заключение Петър Волгин.

Novini.bg
4945 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2021.04.24 | 18:08

16
Всички сме за служебно правителство.И каскета и боко в кауша.

2021.04.24 | 20:08

19
Не не сме за слъжебно. Объркал си се нещо .
Ей

2021.04.24 | 18:58

17
Когато някой си въобрази че е ВСИЧКИ, се освидетелства по надлежния ред ....
Павлин

2021.04.24 | 19:01

18
Петър Волгин за БНР ли работи все още или вече е фрийлансър, който прави политически анализи за националното радио? Защото този коментар е напълно неприемлив за служител на радиото. От една страна, изказването е тенденциозно - обслужва една от неспечелилите партии, от друга, поставя въпроса дали това е позицията на БНР. Да не говорим, че прави открита политическа агитация чрез множество внушения. Очевидно „Има такъв народ” не оправдаха доверието, което им беше гласувано. Даже напротив - подиграха се с хората, като вместо да прокарат светкавично това, за което уж влязоха в Парламента и имаха години да се подготвят, те почнаха с всякакви безумни оправдания, уличен език, лични нападки и високомерие, показващи единствено крещяща некомпетентност. А мълчанието на лидера на партията е повече от показателно - липса на капацитет да се справи с управлението на държавата. Честито на феновете на шоуто!

2021.04.24 | 18:07

15
ПЕТЪР ВОЛГИН Е С РУСКА ПИШКА В ЗАДНИКА

2021.04.24 | 17:46

14
ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ " МАТЕРИАЛА" !!! " МАТЕРИАЛА" Е КАЛПАВ !!!
Бай Васо Сърбеца

2021.04.24 | 17:30

13
Ще му свърша в гърлото на тоя cuckold

2021.04.24 | 16:22

8
Честни Българи да се обединим и да защитим Демокрацията Вън КОМУНЯГИТЕ вън Чалгарите Вън Отровените А Маята е за Лудницата
до червения боклук под мене

2021.04.24 | 17:25

12
Застреляй се бе шизофренен бесепе.дераст или се обеси на едното ти сухо м.ъдо!

2021.04.24 | 16:57

9
Вън само само БКП-мутрите от ГЕРБ и фалшивата им демокрация!

2021.04.24 | 17:23

11
Слави Трифонов нарломана е същия като ББ

2021.04.24 | 17:22

10
570000 пенсионери с под 300лв колко билета за метрото са... Мръсни крадци

2021.04.24 | 16:20

7
Мутри от 90 год Чалгари от 90 год Отровени вън от Парламента
познаващ добре червената С.Г.А.Н.

2021.04.24 | 16:19

6
Ааа, така ли ти каза да приказващ съученичката ти корнелия импексова, другарю волгин! Ти също си от оня змиярник на Людмила Живкова, носещ гръмкото име НГДЕК, както танасчо семов, тошко-макака йорданов, сиромахов, аман от бибиткян и и и мноого други нагли, крадливи некомпетентни отрочета на старата БКП-Номенклатура! Сиктир вашта мама миризлива русофилистична!

Добави коментар

Водещи новини