От ГЕРБ обявиха Манолова за "тежко неадекватна" след днешното ѝ шоу, искат ѝ оставката

23 април 2021 19:30

© Novini.bg
17602 83

От ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в осъдиха днешното нахлуване на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в сградата на "Булгартрансгаз", което действие определиха като "вероломно" и в разрез със законите в страната.

,,Днес госпожа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в качеството си на председател на Временната комисия за проверки за установяване на злоупотреби по отношение действията на Министерски съвет и държавните дружества нахлу в "Булгартрансгаз", придружена от няколко народни представители, членове на комисията, неизвестно по какви критерии подбрани от нея. Държа само да отбележа, че в тази група за нахлуване нямаше представители на политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Странно защо. Госпожа Манолова поясни, че иска да проведе разговор и да ѝ бъдат предоставени всички документи, свързани с реализацията на "Балкански поток" и тези документи трябва да ѝ бъдат представени до понеделник и то на електронен носител'', поясни министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Митов и Атанасова: Видя се политическа арогантност и ужасни практики в НС

Странно е защо е това настояване за това предоставяне на цялата тази огромна по обем документация, която е и чувствителна като съдържание, и има определена класификация да бъде предоставена на електронен носител. Интересно е дали тази комисия ще прави проверка или ще разпространява информация, или ще я ползва за нещо друго, че такова голямо настояването да се предостави по този ред. Такава информация се предоставя по официален ред – заверена с подпис и печат от дружеството. Това предвижда законът. Тези действия, това нахлуване, не знам като какъв акт мога да го определя, освен като вероломно нахлуване в едно държавно дружество. Смятам, че това е поведение, което не подобава на един народен представител. Надявам се да си вземат поука, да прочетат правилника на Народното събрание, за да видят какъв е редът за изискване на тези документи, добави Петкова.

,,Нахлуването на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в "Булгартрансгаз" е Костинброд 2 в енергетиката. Аз също се присъединявам към думите на г-жа Атанасова, че това, което днес видяхме в едно дружество, което е част от стратегическата инфраструктура на страната и допускането в него е наистина по специален ред и режим, не представлява нищо друго, освен Костинброд 2 в енергетиката. Ще направим обстойна проверка по отношение на пропускът в сградата. Ще видим налице ли са съответни пропуски по отношение на влизането на подобни хора в тази сграда и ако намерим достатъчно основания, ще сезираме компетентните органи'', коментира енергийният министър.

Манолова днес излъга и злоупотреби с мястото, което заема като председател на временната комисия за проверка, за да извлече евтин политически дивидент. Тази жена с т.нар. нови лица в политиката хвърлят държавата в хаос, отбеляза на брифинга Дани Каназирева.

,,От ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще поискаме оставката на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на като председател на временна комисия по проверка, като това ще го предложим още на следващото заседание на Народното събрание. Причините за това са тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията, защото случилото се днес е пълен абсурд. Нямаме нужда от полицай, а от председател на тази комисия. Смятаме, че има по-нормални хора от нея, но с г-жа Манолова ще се провали тотално работата на тази комисия и няма да се установят никакви факти или обстоятелства около управлението в последните четири години'', настоя от своя страна и Тома Биков.

ИСМВ внесе решение за мораториум върху решенията на МС за концесии и назначения

По време на извънредната пресконференция от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обявиха още пред медиите, че в понеделник ще внесат официално искане до Конституционния съд мораториума, който наложи парламентът дейностите на правителството в оставка. По думите им по този начин се ограничават правомощията на Министерски съвет и на други държавни органи.

Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни, посочи Десислава Атанасова.

ГЕРБ дава решението за мораториум на КС, ще поиска обявяването му за противоконституционно

Въпросното решение на Народното събрание рязко противоречи на Конституцията на Р България, тъй като нарушава принципа за правова държава и разделението на властите, ограничавайки дейността не само на Министерски съвет, но и на всеки един държавен орган, коментира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

,,Когато заявяваш, че си символ на промяната трябва да спазваш Конституцията, която има пряко действие. Трябва да даваш най-малкото пример с това. Има-няма за три дни мнозинството в това Народно събрание прие не по-малко от три противоконституционни решения'', допълни още Захариева.

Novini.bg
17602 83

Свързани новини

Коментари 83

Добави коментар
Иван

2021.04.24 | 12:20

79
ГРОП ВИЕ НАРЕДИХТЕ ДА БИЯТ НАРОДА.СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИТЕ ЗА ПОБОЯ НАД ДЕЦАТА НИ.....
Коко

2021.05.06 | 08:44

83
Трябваше да ви смажат като гниди терористи мръсни
Просто човек

2021.04.23 | 19:47

5
Браво на Мая! Така се работи! Като сте толкоз чисти, спете спокойно... ГроБ, чао, чао...
Коко

2021.05.06 | 08:41

82
Прости хора герберомразци омразния
ЕДНА ЖЕНА

2021.04.26 | 11:22

81
Майчето я е яд че не стана кмет на София въпреки , че се натискаше на Борисов, като и гледам поведението май я е минал ама кмет на стана

2021.04.23 | 20:05

16
Просто простак,не човек.

2021.04.23 | 19:50

7
Искаме истината
ЕДНА ЖЕНА

2021.04.26 | 11:15

80
въпрос към Манолова спа ли Бойко Борисов, защото поведението ти е точно на излъгана и отхвърлена жена
Иван

2021.04.24 | 12:20

78
ГРОП ВИЕ НАРЕДИХТЕ ДА БИЯТ НАРОДА.СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИТЕ ЗА ПОБОЯ НАД ДЕЦАТА НИ.....
Иван

2021.04.24 | 12:20

77
ГРОП ВИЕ НАРЕДИХТЕ ДА БИЯТ НАРОДА.СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИТЕ ЗА ПОБОЯ НАД ДЕЦАТА НИ.....
Какъв сбирток само...

2021.04.24 | 05:22

73
Сервитьорка, неграмотна куpвeтина, назначена от ирландската Шехеразада, проста дуловска прoститyтка и обикновена cвиня. И в дъното, една пълна с тиквени изпражнения пoдлoга.

2021.04.24 | 08:49

76
накратко - пп гроб
Тома Биков

2021.04.24 | 06:22

74
Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.

2021.04.24 | 06:24

75
АНАРХИЯ 2021
Дядо Шишарко

2021.04.24 | 01:55

72
Ко не, откъдя на къдя общата Галевица ша си развява байряка. Хора, с дърти червени брантии, нов бартдак няма как да стане бря.

2021.04.24 | 01:47

71
Oт пaртиитe Aнтигeрб, eдинcтвeнo БCП нe ca били в кoaлиция пoд някaквa фoрмa c Бoйкo Бoриcoв. Мaя Мaнoлoвa му прeтъркa прaгa, зa дa cтaнe oмбудcмaн. Хриcтo Ивaнoв и Aтaнac Aтaнacoв му бяхa кoaлициoнни пaртньoри. И рeвнocтнo гo брaнeхa. Cлaвчo му бeшe пръв приятeл. Cкaрaхa ce зa eднa грaдинкa.Тoвa нe пoпрeчи нa Cлaвчo дa прoбутa рeфeрeндум c нeгрaмoтнo фoрмулирaни въпрocи, кoитo прeдпoлaгaхa oтгoвoри изцялo в пoлзa нa ГEРБ.

2021.04.24 | 01:36

70
Oт пaртиитe Aнтигeрб, eдинcтвeнo БCП нe ca били в кoaлиция пoд някaквa фoрмa c Бoйкo Бoриcoв. Мaя Мaнoлoвa му прeтъркa прaгa, зa дa cтaнe oмбудcмaн. Хриcтo Ивaнoв и Aтaнac Aтaнacoв му бяхa кoaлициoнни пaртньoри. И рeвнocтнo гo брaнeхa. Cлaвчo му бeшe пръв приятeл. Cкaрaхa ce зa eднa грaдинкa.Тoвa нe пoпрeчи нa Cлaвчo дa прoбутa рeфeрeндум c нeгрaмoтнo фoрмулирaни въпрocи, кoитo прeдпoлaгaхa oтгoвoри изцялo в пoлзa нa ГEРБ.

Добави коментар

Водещи новини