Депутат от ДБ: Гласуване по пощата има от XIX век и това, че още не сме го въвели показва, че сме изостанали драстично

  • 23 април 2021 18:45

  • 929
  • 11
Депутат от ДБ: Гласуване по пощата има от XIX век и това, че още не сме го въвели показва, че сме изостанали драстично
© БНТ

Гласуването по пощата съществува от XIX век в останалите демокрации и това, че още не сме го въвели показва, че сме изостанали драстично. Купеният и корпоративният вот е някъде около 600 000 гласа. Той също не се разследва адекватно от органите и твърденията, че гласуването по пощата ще опорочи и компрометира изборите не издържа. И сега с тези 600 000 купени гласове изборите се компрометират. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас Славов по повод промените в Изборния кодекс. 

Новият парламент набързо измени Изборния кодекс: Очакват се радикални промени

"За съжаление мандатът на този парламент явно ще е кратък. Все по-голяма е вроятността втората политическа сила да върне мандата и вероятността някоя от останалите партии в парламента да състави правителство е нищожна. Трябва да намерим баланс между обществените очаквания и сигурността. ДБ винаги е застъпвала тезата, че един добър преференциален вот в пропорционалната избирателната система е най-добрия вариант. Ние никога не сме застъпвали тезата за мажоритарна избирателна система. За нас пропорционалната система гарантира най-голяма демократичност и представителност на един парламент", добави той. 

Глас от ДБ: Ако от ИТН върнат мандата, със сигурност отиваме на предсрочни избори

"Вчера предложихме и бе прието всички законопроекти на парламента да бъдат подлагани на обществено обсъждане, да могат гражданите и заинтересованите страни да взимат отношение и да задават въпроси. Законодателството трябва да се извършва плавно, спокойно и с одобрението на голяма част от обществото. Секциите в чужбина също категорично ще бъдат увеличени, за да може всеки един български гражданин да има възможност да упражни правото си на глас. Видяхме на последните избори какво се случи във Великобритания и това е недопустимо", категоричен бе Славов. 

Депутатите сътвориха поредни бисери и задължиха главния прокурор да се явява на отчет

"ДБ предложи нещо много просто - главният прокурор да идва да се отичта в парламента. Колегите от ДПС веднага направиха контрапредложение заедно с него да се явяват и председателите на ВАС и ВКС. Около това предложение се обединаха и ГЕРБ, и БСП, като станахме свидетели на една странна коалиция. Ние ще оспорим това защото е противоконституционно. Ролите на двамата председатели на върховните съдилища и тази на главния прокурор са много различни. Това е опит да се замаскира главния проблем, че в момента няма никаква прозрачност върху работата на главния прокурор", разкри депутатът от ДБ. 

Последвайте канала на

Novini.bg
929 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
х

2021.04.30 | 17:14

11
А гласуване с боб има още от времето на Платон и това, че още не сме го въвели показва, че сме изостанали драстично.

2021.04.24 | 12:00

10
Май че, ставаме свидетели на пазар за гласове, едни вземат корпоративни гласове, други пазаруват от неграмотните, ДБ иска да напазарува гласовете по пощата и смята че като отмени ограничението от 35 секции в чужбина, ще вземе властта. Ама не! Този, който ще спечели е ДПС.
ПОЩЕНЕЦ

2021.04.24 | 08:01

9
и като сии помисля какво беше през19 век всеки можеше да иде на гарата и да пусне съобщение по морзовата азбука или всяка гара изборен пункт а пък през 18 век пощата се разнасяше от гълъби ВСЕКИ ГЪЛЪБ ПОЩАЛЬОН
поправка

2021.04.23 | 23:51

8
бе КОЙ ти каза че ще разчитат на баби и внуци Виж чии са пощите и КОЙ ще се напъха нощна смяна при чувалите да отвори повечето пликове и да смени бланките

2021.04.23 | 19:19

1
ПЪРВО ПОЩИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ИСТИНСКИ ПОЩИ! А ТОВА СКОРО ВРЕМЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!
поправка

2021.04.23 | 23:46

7
и какво правим ако някой плати на пощите и отваря пликовете на пара и подмени бланките с квито си иска

2021.04.23 | 21:02

5
ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ " МАТЕРИАЛА" !!! " МАТЕРИАЛА" Е КАЛПАВ !!!

2021.04.23 | 22:27

6
Тия се готвят да манипулират яко.
Цв.

2021.04.23 | 20:58

4
Ами, пич, отивай в 19и век!!!
1234

2021.04.23 | 20:17

3
Някои се чудят как да се отърват от това гласуване!Но тия направо се побъркват да ни върнат гангстерските времена!

2021.04.23 | 19:43

2
ами, да, да се върнем в 19 в., как не се усетихме, и как по пощата ще е верен и адекватен гласа - внуците и правнуците ще поват писма и мейли от името на бабите и нали разбирате за кого ще окаже, че са гласували - за чалгата, макар баба им да не знае кой е чалгаря и да не са чумали за него, и току-виж, пенсионерите гласували вместо за бсп за чалгата, хихи, затова се натикат за 19 в, надяват се лмесно да манипулират изборите

Добави коментар

Водещи новини