БСП, синдикати и работодатели се срещнаха и взеха две конкретни решения

  • 23 април 2021 18:57

  • 1235
  • 6
БСП, синдикати и работодатели се срещнаха и взеха две конкретни решения
© БСП

Ръководството на парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България” и членовете на Бюджетната комисия в парламента от групата на левицата се срещнаха със синдикатите КНСБ и „Подкрепа”, и петте работодателски организации - Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

На срещата бяха обсъдени икономическите и социалните последици от ковид кризата, Планът за възстановяване и устойчивост, и необходимите спешни мерки.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за представи позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и заяви: „Правителството в оставка на Борисов не желае да изпълнява функциите си и това е огромен риск за държавата, икономиката и домакинствата.

Затова правя 2 конкретни предложения за решения, които внасяме веднага в Народното събрание. Първото е парламентът да задължи Министерски съвет да внесе актуализация на бюджета, с която да се гарантират средства за антикризисни икономически и социални мерки до края на годината.

Второто е парламентът да задължи Министерски съвет да внесе в европейските институции в срок до края на април Плана за възстановяване и устойчивост. Той се нуждае от корекции и подобрения, за които БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има конкретни предложения, но с оглед спазване на срока правителството на Борисов да поеме отговорността, за да не се допусне закъснение във финансирането на България“.

Синдикатите и работодателските организации се обединиха около тези предложения като най- правилни в този момент.

"Ще потърсим диалог с другите парламентарни групи, в името на това да защитим българския национален интерес”, заяви Нинова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1235 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
депитат

2021.04.24 | 07:49

6
нали го бламирахте и всичко което направи е незаконно сега само нормално правителство може да ви оправи лайната дето ги изсрахте с президента БЪЛГАРИЯ я чака голяма криза и пари има но само законно може да се изнесат от банките

2021.04.23 | 21:00

3
ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ " МАТЕРИАЛА" !!! " МАТЕРИАЛА" Е КАЛПАВ !!!

2021.04.23 | 21:28

5
Този Много лош матерял все още е търпелив. Матеряла е преживял 1300години простотии. Преживя и 30г. чалга пишман политици шантонерки. Матеряла Няма да приеме, че е калпав, доказвал го е на много идйоти чужди и уж свои. Оправи си историята, географията и завърти 8 на жироскопа..

2021.04.23 | 21:11

4
40... без ало-баба пролет не правят. Чешат езици и нищо
МУТРИ ВЪН

2021.04.23 | 19:32

1
Ако искаш да защитаваш Българския национален интерес ще р.а.б.о.т.и.т.е ШОКОВО за въвеждане на ЕВРОПЕЙСКО ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ с цел европейски доходи...и няма как да преговаряш с р.о.б.о.в.л.а.д.е.л.ч.е.с.к.и.т.е. организации на Домусчиев или к.о.р.у.м.п.и.р.а.н.и.т.е. синдикати---те са част от МУТРИТЕ

2021.04.23 | 19:46

2
и кога Борисов ти каза, че не желае да изпълнява функциите си, както и МС, г-жо лъжа?!

Добави коментар

Водещи новини