Емил Радев към комисар Рейндерс: Трябва да ускорим процедурите за уреждане 
на търговските спорове в ЕС

  • 23 април 2021 11:19

  • 321
  • 2
Емил Радев към комисар Рейндерс: Трябва да ускорим процедурите за уреждане 
на търговските спорове в ЕС
© ПП ГЕРБ

За законодателни предложения, които да ускорят процедурите за уреждане на търговски спорове в ЕС, настоя евродепутатът от ЕНП/ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). На заседание на правната комисия в Европейския парламент той взе участие в състоялата се размяна на мнения с еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс.  

Като припомни, че през миналия мандат ЕП прие два доклада по собствена инициатива с препоръки към Европейската комисия за бързо уреждане на търговски спорове и за общи минимални стандарти на гражданското производство, Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) попита дали се предвиждат законодателни предложения в тази област. Вярвам, че ускорявайки процедурите за бизнеса, ще допринесем за икономическото възстановяване при настоящата криза, коментира българският евродепутат.

В отговор комисар Рейндерс обясни, че ЕК работи по нови инициативи и акцентира върху цифровизацията на правораздаването. По думите му тя е от решаващо значение за реформирането на системата и осигуряването на ефикасни и осъвременени производства при по-ниски разходи. Като отчете ролята на електронните комуникации при обмена на данни през граница, Дидие Рейндерс допълни, че наскоро бяха приети нормативни актове, свързани пряко с дигитализацията в правосъдието – за връчването на документи и събирането на доказателства. Еврокомисарят отбеляза доброто сътрудничество, което са имали по тях с Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в качеството му докладчик на Европейския парламент.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
vlady

2021.04.23 | 11:50

2
Няма достатъчно подготвени кадри за бързо и ефикасно решаване на споровете, Духовна академия "Кеворкян" е с ограничен ресурс и не може да подготви голям брой специалисти за кратко време. ЕС може да финансира подготовката на кадри, но все едно трябва време.

2021.04.23 | 11:32

1
МИ ЗАЩО НЕ Я УСКОРИШ?

Добави коментар

Водещи новини