Борисов: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента

  • 23 април 2021 08:25

  • 17147
  • 125
© Булфото, архив

Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит. Това коментира днес премиерът в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в живо включване от дома си тази сутрин.

Поводът за изказването му е решението на ГЕРБ-СДС след като Демократична България и Има такъв народ (ИТН) отказаха разговори за съставяне на правителство. Борисов не скри разочарованието си, че се пренебрегва победата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и волята на народа.

"Народът е казал: "Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират". Това е моят прочит на изборите", заяви лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Премиерът в оставка обяви, че не очаква ИТН и партиите от протеста да направят правителство.

"Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях", отбеляза той.

Борисов се възмути от приоритетите, на които са заложили новите в парламента. Той смята, че "адвокатите на мутрите гласуват" в парламента. По думите му е възмутително и решението освен главния прокурор на изслушване в парламента да бъдат привиквани и върховните съдии. 

"Веднага се хвърлиха върху лобистките поправки. Не ги интересува План за възстановяване", подчерта Борисов.

"Вчера, това, което приехте, е абсолютен абсурд за мен. Адвокатите на мутрите, мутрите си вкараха депутатите в парламента. До обед техните кантори ще работят и са в съдебната зала, това са големи кантори, а следобед привикват главния прокурор и главният съдия, да им се отчете по тези дела. Те там ще ги мачкат. Каква независимост на съдиите ще има, когато ги викат и адвокатите на престъпниците им задават въпроси", подчерта премиерът в оставка.

"Те искат да има мъгла, за да седят под сенките, да лъжат, да подвеждат и след два месеца на избори отново ще се озовем пред същата ситуация. И пак ли няма да носят отговорност", добави още той.

"Видяхме революционерите как се метнаха на мерцедесите, направиха си заплатите 10 бона и гласуват с чужди карти - адвокатите на босовете сутрин ги бранят, следобед ще викат магистратите на отчет, това ли е независима съдебна власт?!", продължи още Борисов.

Криката му към 45-ия парламент не спря дотук. 

"Що за инат да няма отпечатък при гласуване? Да не говорим за лъжите за мажоритатен вот. Вие ще видите, че днес "Има такъв народ", с цялата си безотговорност, оставили сме им най-стабилната държава за всички времена. Щабът си работи, ще не поемат отговорност, а веднага се хвърлиха в Избирателния закон. Приемете им всичко. Ако това е целта да направят доживотно служебно правителство, това е пряка атака срещу демокрацията. Това са хора без опит, водени от омраза, безотговорни. Провалят всичко, до което се докосват. Никой, който се е водил от омразата, каквито искат правила да сложат. Страх ги е, няма да направят правителство, няма и да го покажат", коментира премиерът. 

"Българските граждани видяха как би изглеждал нас кабинет в такава революционна ситуация. Вчера видях как се метнаха на депутатските "Мерцедеси", видях, че първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000 лв. Видях как се върна най-порочната практика - гласуването с чужди карти и то точно тези от Има такъв народ". Чухме как трябва да им се режат крайници на политическите опоненти, как не трябва да им се дава думата на опозицията - все неща, за които, забележете, те ни упрекват нас, разкри също Борисов. 

И предупреди, че преките излъчвания носят риск. 

Борисов допуска вариант ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да бъде и втора политическа сила на евентуални предсрочни избори. 

ГЕРБ дава решението за мораториум на КС, ще поиска обявяването му за противоконституционно

Той засегна и темата за корона кризата. 

"Щам след щам нов, новите бюджети трябва да предвидят стотици милиони за ваксини. Ние сме подсигурили всичко, което е необходимо за пандемията - парите за първа линия, абсолютно всичко, лекарства. Само за "Ремдисивир" колко пари се наляха... Приели мораториум, ние само две решения сме взели - за френското училище "Виктор Юго", това е споразумение с Франция и за пенсионерите. Това сме направили. Иначе се видя. В бордовете повечето хора са техни", отбеляза Борисов.

"Прекрасно управявате пандемията, направете това по границите за ваксиниране на българските граждани, които имат паспорт, в Северна Македония, покрайнините в Сърбия, да помогнем на нашите братя от другата страна, това е отговорната политика", заръча той на здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов.

И очаквано след среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е решено мандатът за съставяне на правителство да бъде върнат на държавния глава. ГЕРБ-СДС няма дори да предложи състава за кабинет в парламента.

Борисов отправи критики към работата на 45-тото НС. Кадър: Novini.bg

"Хората очакват от нас да вкараме правителството в парламента, но при това надменно отношение, съжалявам, че тези хора не са се събличали по физическо - петият, шестият в класирането да обяснява на победителите как са победени... Те имат 4%, ние 26%. И да говориш като ментор, че хората били избрали новото. Народът каза - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да е в управлението и второ - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да бъде контролирана. Народът не ни е казал ето, отивайте да управлявате", анализира още Борисов.

Той предупреди, че омразата и надменността не са добри съветници.

"Тези трябва да ги държиш максимално, за да види народът за какво става въпрос", настоя Борисов.

И на финала на включването си във фейсбук заръча на своите: Връщайте! 

Последвайте канала на

Novini.bg
17147 125

Свързани новини

Коментари 125

Добави коментар

2021.04.23 | 15:41

125
НEМА ТAКЪВ ШУT Разстреляният Георги Стоев: Слави прибираше по 40 000 долара от Сашо Дончев, за да агитира за БСП Мутрата Трифонов изнудвал за 300 000 марки Славчо Христов, за да пропагандира за СДС .Разстреляният Георги Стоев: Слави прибираше по 40 000 долара от Сашо Дончев, за да агитира за БСП Представяме ви нова порция скандални разкрития за моралната нечистоплътност и алчността на шоумена мутра Слави Трифонов, който сега крои политическа кариера и иска да спасява България. Всъщност патриотарството му е само маска, зад която прозира безогледният му ламтеж му за лично облагодетелстване. В миналия брой публикувахме откъс от трилогията „БГ Кръстника” на летописеца на мафията Георги Стоев, който плати с живота си за смелостта да проговори за тайните на ъндърграунда. В текста той описа как Слави Трифонов е рекетирал бандита Поли Пантев и се е слагал на боса на ВИС Васил Илиев. Сега ви предлагаме нова порция свидетелства на Георги Стоев за двойния морал на златотърсача Трифонов. Вижте как шоуменът е изнудвал Сашо Дончев и Славчо Христов, за да пропагандира за БСП и СДС. Последно се бях виждал със Славчо (б. р. - Христов) точно два дни преди Нова година. Потърсих Крейзи, за да ми уреди среща с шефа му. Бях се присетил, че скоро ще стане една година, откакто му спасих живота. Досега само Маджо даваше пари, а Славчо не ми се беше отблагодарил. Крейзи се обади малко по-късно, за да му кажа за какво искам да се срещам с шефа му. Съвсем спокойно му обясних, че в навечерието на празниците очаквам да ми върне жеста. Крейзи затвори сконфузен, но след минути ме набра отново с мотива, че Славчо имал много ангажименти и нямало да има време скоро да се видим. - Добре тогава - пожелай му да се пази.

2021.04.23 | 15:39

124
Сашо Дончев, Овъргаз, който навремето плащаше по 50 000 марки на Трифонов да агитира в шоуто си за Бсп и Дарина Павлова съпругата на мутрата Илия Павлов са зад Слави Трифонов.

2021.04.23 | 15:39

123
//////////////////////////////// Орешарски 2. Съдбата му ще е същата. Спиране на евросредствата, ужасен миграционен натиск от турската граница, фалит на банки с последващо изгонване с камъни на новите"демократи" начело с началника им от Дон/дуков 2.

2021.04.23 | 15:38

122
После хода на Радев е в съда. конституционния съд даде разрешение да го подхванат...Ново избори, Герб вдига Славчо спада, Бсп и Да Бъ , на минимум, Мутри и Галева изпадат. Влизат Патриотите обединени и Борисов 4...

2021.04.23 | 15:37

121
10 дена народно събрание...Равносметката Мутр-tе Манолова, Хаджигенов, Бабикян,Итн и Да Бъ, си гласуваха 10 000 лева заплати, приеха закон, подобен на Ванко 1, да защитават олигар-и и маф-оти, гласуваха за електронно и по пощата гласуване и в чужбина, за да заблудят хората и масово гласуваха с чужди карти. Отказаха се от мажоритарния вот и от 1то левче за глас..Е, това, ако не е повод, вече да излезем на улицата и да ги пометем, какво, е.А Всяка секунда е скъпа. Целта им не беше България над всичко, не беше да правят правителство а тази. Но, правят една основна грешка. пренебрегват и подценяват народа, който не е гласувал за тях и че са обречени...САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е.
E

2021.04.23 | 15:36

120
ЗАЩИЩАВАЛИ МУТРИ-Е ВАНКО, ГАЛЕВИ, МУТРИ-Е МАНОЛОВА И ДОНЧЕВА, СЕ РАЗЦЕПИХА, МУТРАТА ТРИФОНОВ, ПОЛУЧАВАЛ ПО 50 000 МАРКИ ДА ЗАЩИТАВА БСП, ОТ САШО ДОНЧЕВ И ПРИЯТЕЛ НА МУТРИТЕ БРАТЯ ВАСИЛЕВИ И ИЛИЯ ПАВЛОВ, КОИТО КАЗВАХА СЛАВЧО Е НАШЕ МОМЧЕ СЕ СРИВА... И ПРИ НОВИТЕ ИЗБОРИ, ВЛИЗАТ ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ, БОЙКО ВИ БИЕ С ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ТОЛКОЗ. А ДА ПОПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ЗАЩО НИНОВА ТОЛКОВА СЕ СРИНА, ХИХИХИХИХ.
поп алигорко

2021.04.23 | 08:31

4
Мале, що кръстове, що икони, толкова православен комунист не съм виждал преди Тиквата.

2021.04.23 | 15:02

119
А,нещо за заплатките по 10 000 хил.левчета,да кажеш.....а,нещо за гласуването с чужди карти.Овцо.
ахмет доганов

2021.04.23 | 12:00

117
моли се и на мен, воистина е не само суеверен, а всуеверен.
отец Нафарфорийй

2021.04.23 | 12:04

118
Бойко е набожен много. Само за снимки и клипчета на, които се обеснява

2021.04.23 | 08:33

8
От 20 години... Когато тиквата започна да използва държавната машина за разправа и изнудване с враговете си са изтепани и тормозени десетки, НОООО няма НИТО ЕДИН ОСЪДЕН. Напротив, беззаконията ни Тиквата са довели до десетки присъди срещу България за милиони, които всички плащаме солидарно. Това ли искаме, уважаеми граждани, да плащаме борчовете на една Тиква-му.тра и нейните под.логи?

2021.04.23 | 11:59

116
Хаха, браво.
Така е!

2021.04.23 | 09:12

53
Такъв нагъл обир на държавата не е имало нито преди, нито след тиквите.

2021.04.23 | 09:10

51
На сплескана тиква дръжката й ... Влиза.

2021.04.23 | 09:06

49
Охооо то на ГЕРБ сигурно и хан Аспарух им е крив ,но не и те
Помним, лъжливи гейбрасти!

2021.04.23 | 09:05

46
Тиквата фалира КТБ, троле гейбераски. Тиквата напълни КТБ с парите на държавните фирми, те бяха източени по времето на Тиквата, Орешарски завари КТБ изтърбушена. Точно затова на прочутите "съвещания" при Плювната, Роско, Местан и Тиквата натискаха Михов да се плати и да се забрави. Той отказа и тая работа я свърши следващия парламент.
бб

2021.04.23 | 09:03

40
Не тиквата фалира КТБ а Орешарски! Недей да лъжеш, трол!

2021.04.23 | 08:59

34
Тиквата с един фалит на КТБ задмина всичките ваши прославени "фалити", дори без да намесваме Белене, Ф-16ките и магистралите.

2021.04.23 | 08:58

32
Къде не си плащал? Колко пъти фалира държавата и кой мислиш плаща за връщане на заемите? Мале колко си дeбилен.

2021.04.23 | 08:56

29
При предишните поне не се налагаше да плащаме обезщетения.

2021.04.23 | 08:54

28
Щото при някой от предишните имаше осъдени... Всичките са маскари.
кои "инфалтили"?

2021.04.23 | 08:54

27
томата биков, дуловската простакеса, миндилов-син и останалата гейбераска паплач ли? на следващите избори ще изчезнат.

2021.04.23 | 08:41

23
Добре бе, дайте нещо кадърно, че да го подкрепим, махайте онзи инфалтили там, давайте кадърни хора, ще гласуваме
народен глас

2021.04.23 | 09:42

68
АЙДЕ ДА ВИДИМ шутовете сега кво щв предложат как ще цъфнат с над 200 умрели на ден след великден защото са некадърни да управляват

2021.04.23 | 11:58

115
Цъфтенето с 200 умрели на ден след великден е завещанието на Тиквата и Куpфустин Ангелов, които премахнаха мерките.

Добави коментар

Водещи новини