Халил Летифов: ДПС не желае власт, дава подкрепа за важни за България приоритети

  • 22 април 2021 07:55

  • 671
  • 7
Халил Летифов: ДПС не желае власт, дава подкрепа за важни за България приоритети
© Кадър бТВ

Зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Халил Летифов поясни, че партията открито е заявила, че ще даде подкрепа за трите нови формации в 45-ия парламент за съставяне на правителство. Това ще стане без да иска нещо в замяна, но при консенсус за някои важни приоритета. 

"Ние казахме, че ще подкрепим евентуално трите партии. Не желаем власт", коментира Летифов пред бТВ.

Той отбеляза, че новите формации възприемат ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с като част от статуквото. Не вижда обаче проблем в това, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е партия, която редовно присъства в Народното събрание, защото "били сме последователни и предвидими". Според Летифов именно тази предвидимост е важна за българите, за да са ясни и приоритетите, зад които ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с застава. 

Зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отбеляза, че разговори за правителство все още не са водени. 

"Не сме казали „добър ден“ по тази тема. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в задкулисни договорки не участва", заяви той.

Халил Летифов коментира и мълчанието на лидера на Има такъв народ (ИТН), които ще вземат втория проучвателен мандат.

"Не виждам нещо особено притеснително, в крайна сметка има срокове, в които ще разберем какво ще е поведението", каза той.

Водещите новини! Без преговори между ГЕРБ, ДБ и ИТН за ново правителство

Вчера ГЕРБ се провали в опита си да преговарят с Демократична България (ДБ) и ИТН за съставянето на правителство. Очаква се да върнат мандата, а президентът да го връчи на ИТН. 

Междувременно ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ГЕРБ и ДБ си разменят взаимни обвинения кой е предизвикал сблъсъците с полицията на Росенец при акцията на Христо Иванов миналото лято. 

Последвайте канала на

Novini.bg
671 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.04.25 | 23:09

6
Гн Летифоя,едно време дпс даде подкрепа на сдс с премиер гн Филип Димитров и за нула време гласувахте недоверието му и пропадна.

2021.04.25 | 23:10

7
Дпс е излязнал от га..зъ на дявола.
Иван

2021.04.22 | 09:16

5
Дпс желаят да отслабят ГЕРБ, защото те са най силната партия и трудно излизат на глава с тях , дори и в коалиция с комунистите!
Офф

2021.04.22 | 09:12

4
Вие ли нежелаете , ах вие ли нежелаете! Желаете и още как!
111

2021.04.22 | 09:05

3
Да ти го блъсна отзад, манаф грозен.
неразбиращ

2021.04.22 | 08:50

2
Само за показване,по ТВ-та,ли е тогаз?
Оо

2021.04.22 | 08:24

1
Ку.р за резняците!

Добави коментар

Водещи новини