ДБ категорично отказва на ГЕРБ-СДС, отправи предупреждение към БСП

  • 21 април 2021 07:50

  • 8699
  • 15
ДБ категорично отказва на ГЕРБ-СДС, отправи предупреждение към БСП
© Булфото, архив

Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, категорично заяви съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ДБ) Христо Иванов.

„Той (Борисов, бел. ред.) вади Даниел (Митов, бел. ред.) като един сламен човек. Ние се познаваме, работили сме заедно. Но Борисов представи проектокабинета“, заяви той пред БТВ.

Иванов допуска, че лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в иска да е като Ахмед Доган и да бъде в сянка, но да контролира нещата.

„Как смята Даниел Митов да се справи с чекмеджетата, с корупцията? Бидейки кукла на конци на Борисов, няма как изобщо да очакваме той да се справи с това“, коментира още Иванов.

Ще има ли скоро развръзка: ГЕРБ-СДС търси подкрепа за съставяне на кабинет

Той обаче отклони въпроса на водещите да каже дали вече има разговори за правителство с „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) с това, че "си говорят". Иванов не отговори и какво мисли за мълчанието на Слави Трифонов за възможността да управлява. 

Според Христо Иванов мнозинството на промяната е в ръцете на ИТН.

„Ние сме готови да водим сериозна разговори, но за управление на промяната“, отбеляза той.

Нинова: Защо уж новите партии в парламента обслужиха задкулисието?

Съпредседателят на ДБ отправи критика към лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Той отрече да е имало комуникация помежду им относно назначенията в сектор "енергетика". Вчера Нинова заяви, че пет пъти е подала ръка на новите формации и е поискала мораториум на сделките в енергетиката, но новите формации не са откликнали.

"Корнелия със своите действия позиционира ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с като златен пръст. Погледнете парламентарната аритметика и ще разберете за какво става въпрос. И когато Корнелия взривява тази възможността за мнозинство, това е изключително притеснително и недалновидно", смята още Христо Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
8699 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Радан

2021.04.21 | 18:45

15
Даниел Митов може да е куклата на конци на Бойко Борисов, но Христо Иванов пък е куклата на конци на олигарха Иво Прокопиев, който седи в сянка зад уж Демократична България!
народен глас

2021.04.21 | 13:11

14
Манго за нищо не ставате и хората го виждат гола вода сте отвсякъде
Подлеций Ристьо

2021.04.21 | 12:59

13
Ристьо - ама наистина си гадно мекере. Както беше казал един египетски фараон - Зад всяка брада стои по един под/лец. Прав е бил човека. Отговор

2021.04.21 | 09:47

12
Бaджо кaкво е кaзaл немa знaчeниe, вaжнo e кaквo кaзaха гoспoдaритe.

2021.04.21 | 09:24

11
На другите избори може и да не влезеш в НС- Доганов чипик !
Абе, Славун загубил е на село!

2021.04.21 | 08:58

10
Знаят со го те келешчето де.бело, дето шмъркало е бело и е е.бало козичките на село :)

2021.04.21 | 08:57

9
ХРИСТО КОМУНИСТА НЕ РЕШАВА КОЙ ДА УПРАВЛЯВА
2

2021.04.21 | 08:56

8
ДБ излъгаха избирателите си, че са дясна партия. Коалират се със Славчо, който дори не е казал лява или дясна партия е. На местните избори подкрепиха Манолова, зад която стоят червените кукловоди и олигарси. Просто ДБ са пордният червен проект, маскиран като дясна партия. Единствените десни за сега са ГЕРБ-СДС. Жалко, че толкова народ повчрва на ДБ, а те ще пуснат в управлението червените хуни.
Ице

2021.04.21 | 08:56

7
Ти хубаво заби трибагреника на Росенец, ама що не кажеш после Доганя къде си заби рязания чеп?
хах

2021.04.21 | 08:51

6
Бойкикев, Христо, беше ли в правителството на Борисов? Беше! Що не се прави тогава на девствен? Прави сега правителство с комунистите, чалгарите и аверите си от Костенец.

Добави коментар

Водещи новини