Борисов представи проектокабинета и се закани: Ще спра да куцукам и ще се завърна

  • 20 април 2021 11:11

  • 20373
  • 168
© Фейсбук

Министър-председателят в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се пусна на живо от болница "Софиямед", където вчера претърпя операция на коляното, за да представи кандидатите си за министри в кабинета, който ще бъде предложен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

,,Не можем да отречем успехите през тези четири години и в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично'', коментира Борисов.

Оперираха Борисов, обявиха подробности за състоянието му

Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическият човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство, добави той.

,,В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател от първата политическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма'', обясни още премиерът в оставка.

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих, каза Борисов.

За министър на културата ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в предлага завършилия в Нидерландия музикант Калин Вельов.

,,Длъжни сме да оценим и това, че работи добре като депутат. Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват и защо са против теб'', обясни Борисов. 

Кънчо Стойчев: ГЕРБ няма да внесе в НС предложението си за кабинет, за да си спести унижението

Депутатът Александър Иванов е предложен за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението.

Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук-куцук, ама главата ми е здрава, отсече лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

,,Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство, особено за втората партия, това означава страх и безотговорност, ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и трябва да отиде в парламента, не аз'', добави още той. 

Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план - каквото искате. Не спекулариайте повече с плана (Планът за устойчивост и възстановяване, б.р.), защото в неделя пред всички медии представихме плана. Те затова време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят, закани се Борисов, който обяви, че ще е силна опозиция.

Очаква се президентът да връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

,,Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви - Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем. А иначе искам ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната'', припомни премиерът по повод Христо Иванов и "Демократична България".

Ивелина Василева ще е министър на околната среда и водите, тъй като е била успешен министър и няма как и "зелените" да са против нея според Борисов. 

Август месец беше най-добрия за мен, защото реформирахме ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, те ни направиха по-силни. Лошото е, че знаят и другото продължение - само да сме живи. Защото знаете, че няма човек, няма проблем. Това искат... С останалите министри си оставаме - Дончев безспорно е най-големия капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят - цяла година близо. Дори им предлагахме да се включат, защото, ако те са хитри и коварни, да гласуват правителството и да се гаврят с вас, но едва ли тщеславието им ще го позволи. Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева - най-добрия социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над десет процента, сподели още председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

,,Жечо Станков у ново лице - министър на икономиката, Десислава Танева на земеделието. Делян Добрев - на енергетиката, завършил "Харвард", преби ги всички в Хасково и го реабилитираха самите хора след клеветите по негов адрес, като гласуваха за него. Страхлив е този, който няма отговорност да направи кабинет. Защото е много лесно да обясняваш кой е страхлив, но това се измерва само по едно - дали можеш да носиш отговорност. И аз я носих от сутрин до вечер! Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите'', коментира още той по повод новите партии в Народното събрание. 

Да не ме питат кога Борисов ще дойде да говори. Забравете ме и медиите, и всички. Вместо да ми кажат "Браво, Борисов за това, което направи през годините! Отивай да си гледаш внуците!"Страх ги е, че ще спра да куцукам и ще се върна един ден. Ще си почина, те ще покажат какво могат и ще се върна, като се види, че не могат. Аз съм показал опита и мъдростта си през тези години.  Затова и тези хора стоят около мен и ме слушат, не защото съм по-силен. Ето, Дилов ми каза, че ако знаят колко съм умен и колко неща знам, ще се побъркат. Но аз му казах, че е по-добре да ме подценяват. Да си говорят за "Винету", а те са две книги и дори това не знаят и говорят само за една. Нека ме подценяват, обяви Борисов. 

ГЕРБ внесе законопроекта за мажоритарния вот

,,Дълги години съм искал да не съм агресивен човек и съм успявал. Това съм работил, затова съм стигнал до национален треньор по карате, това е уважение към противника, покланяш се на победителя. Пет поредни избора сме ги победили на парламентарен вот, 14 общо избори сме печелили. Те вместо да благодарят, ме пращат да си гледам внуците. Но ги е страх, че един ден ще спра да куцам и ще се върна, ще се мобилизирам.  Сега вие сте министри и кандидат премиери и ме слушате, Любо стои до мен, не защото съм по-силен, а защото имам опит и мъдрост'', коментира още той.

Борисов разкритикува и избора на председател на парламента (Ива Митева от "Има такъв народ" бе предпочетена пред Цвета Караянчева от ГЕРБ), като заяви, че те (останалите политически сили), ако имаха малко морал и "малко се бяха събличали да играят физическо, слагаш председател на парламента първата политическа сила".

Сега го разбирам Слави, но това не го прави по-слаб. Аз го обичам този човек, Слави, защото е доказал 30 г., че е №1 в нещо, каквото и да е то. Това не е кусур, а геройство - когато имаш болка, да търпиш. Слави Трифонов сега трябва да говори. Може да се подкрепяме, аз куцам с десния, той с левия крак, добави още Борисов.

След това той се ръкува с новите министри, които ще предложи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а те му пожелаха здраве. Лекарите обаче чакаха Борисов и го предупредиха, че трябва да лежи, за да не кърви раната му, а той им благодари за грижите. 

Novini.bg
20373 168

Свързани новини

Коментари 168

Добави коментар
XXX

2021.05.15 | 13:09

168
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.04.20 | 14:36

167
Ругаете го но пак ще го изберем!!!

2021.04.20 | 12:01

72
Само Борисов може да ни оправи, ако ония пишман политици не успеят да съставят правителство, на предсрочните избори ще са под 4%!! Не Борисов, а Нинова, Манолова и Славчо ги е страх от нови избори!!

2021.04.20 | 14:29

166
Дано има СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО И НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.НЕКА ТОГАВА НАРОДЪТ РЕШИ.

2021.04.20 | 12:19

79
стига с тези глупости за правителството..... има си процедура.... а на предсрочните избори резултата ще бъде още по лош за герб

2021.04.20 | 12:17

78
КАТО ИСКАШ ДА ТЕ,, ОПРАВИ ,, ББ ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ В СВЕТА НА ВИСОКИТЕ СКОРОСТИ....НАД 200
bace

2021.04.20 | 12:13

77
баце ще ни оправи с 200
ужасно -

2021.04.20 | 14:23

165
сачева, терзийски и добрев - отново тоя избор ще му провали мандата - корумпирани, некъдърни и безполезни са!!!

2021.04.20 | 13:49

137
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.20 | 14:23

164
ТЕЗИ ТЪПОТИИ ГИ ПИШЕШ ОТ ЕДНА СЕДМИЦА.....СМЕНИ ПЛОЧАТА С НЕЩО НОВО..... НО ТАКА Е-ГЕРБ СА ДОБРИ ЕДИНСТВЕНО В КРАЖБИТЕ
Диана

2021.04.20 | 14:10

152
Всичко е точно и правилно казано-написано. Аз го разбирам.Дано се замислят и други подведени.

2021.04.20 | 14:03

148
Смени репертоара.Плочата се изтърка.

2021.04.20 | 13:57

140
смешник,кой айдуци прибират.....който не са от ,,нашите. ...всичките ги прибраха с цел да им вземат бизнесите

2021.04.20 | 13:58

141
Бойко Борисов е мъж във педераски времена! Ето за това ВИНАГИ ще гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов!
Мими

2021.04.20 | 14:21

163
И аз и цялото ми семейство и всичките ми приятели и познати/с изключение на няколко/ ще гласуваме за ГЕРБ,защото няма за кой друг.

2021.04.20 | 14:00

142
Той е по майчинство бе
6

2021.04.20 | 14:21

162
Абе защо Меси Роналдов си носи патерицата на здравия крак. Нема ли кой да му каже. Има снимка от болницата СМЕХ.
джудже Злобльо

2021.04.20 | 14:20

161
Ей, сега и инвалидна пенсийка ще лапне .

2021.04.20 | 13:38

133
Само служебно правителство ! Ревизия на ГЕРБ , съд и присъди ! Нови избори с нов ЦИК , нови изборни правила и строг контрол ! ГЕРБ под чертата и ВЪН от Парламента !

2021.04.20 | 14:19

160
ПРАВИЛНО

2021.04.20 | 14:16

159
Точно.

2021.04.20 | 14:02

147
Делян Добрев е завършил Харвад и в момента преподава в престижен британски университет а на Бойко мисиркат след като се разбира че няма завършено више образование бързо завърши един университет в София

2021.04.20 | 14:14

158
Завъшил Харвард ,друг път.Спри да триеш.Всеки може да прочете къде и какво е завършил.

Добави коментар

Водещи новини