Христо Иванов: Отговорността за правителство е в ръцете на "Има такъв народ"

  • 19 април 2021 16:34

  • 3640
  • 26
© Novini.bg

Считаме, че реалният шанс за излъчване на правителство е на втория мандат, чрез втората по големина политическа сила. Мнозинството от български граждани поиска промяна и това е ясният резултат от изборите. В този смисъл отговорността е възложена на ПП "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Това заяви съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския пред журналисти след консултациите при държавния глава за съставяне на правителство.

,,Ако бъде потърсена нашата подкрепа, ние ще постъпим отговорно и конструктивно, без да поставяме някакви предварителни условия, но ясна ориентация към нашата програма и какво трябва да свърши едно правителство. Защото големият въпрос е може ли това правителство да свърши работа. Ние искаме да подкрепим кабинет на промяната'', разясни Иванов.

Ако втората политическа сила не съумее да получи мнозинство в парламента, разговорът започва отново с третия мандат, но този разговор за нас е под въпрос, защото ние с нашите 27 депутати не смятаме, че можем да бъдем носители на претенции, уточни още той и допълни, че перспективата за предсрочни избори не може да бъде отхвърлена.

В случай на нови избори Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския сподели, че още от рано трябва да се започне работа по внасянето на промени в Изборния кодекс, за да може изборите да бъдат подготвени по един "по-добър начин".

От ДБ разкриха ще подкрепят ли правителство на ИТН и биха ли взели третия мандат

Но тук искам пак да подчертая, че основният ни фокус е да имаме правителство, подчерта той.

На въпрос дали биха влезли в коалиция с партията на Слави Трифонов и дали биха искали да получат премиерски постове Иванов отговори, че това са детайли, които ще бъдат обсъждани, когато се стигне до тях.

,,Отдаваме особено значение на кризата на държавността като предпоставка за решение на всички останали въпроси. Всички участници в тази централна конституционна процедура носим отговорността да разчетем правилно както вота на избирателите, така и повелите на времето и предизвикателствата, които президентът маркира. Ситуацията е сложна на много нива. България е изправена поне пред три кризи. Първата очевидно е здравната криза. Втората – икономическите последици, но те преливат към икономическа депресия, на прага на която се намира страната, която изисква бърза и амбициозна модернизация. Тук е връзката с възможността, която ни дава Планът за възстановяване и устойчивост, ако съумеем да превърнем този ресурс в инвестиция в тази модернизация, ще можем да дръпнем страната напред. Третата криза е тази на държавността'', допълни той.

Отиващото си управление не е просто поредното правителство, което поради изтичане на мандата си слиза от сцената като част от нормален демократичен процес. Тук става дума за едно управление, което е натоварено с изключително тежки проявления на дълбоката институционална криза, в която страната ни се намира. За съжаление тази криза нито започва, нито свършва с това управление. Трябва не просто да приключим 10-годишното управление на Борисов и да излезем и да си отдъхнем от това, но и да видим в дълбочина, в корена онези предпоставки: институционални и конституционни, които са направили възможни тази проблематика и дефицити, за да можем да намерим трайно решение, изтъкна още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

,,Имаме вариант за кабинет от 2018 година. "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ съставихме екип, който нарекохме "управленска алтернатива". Нашият капацитет и от гледна точка на програма, и от гледна точка на екип, е несъмнен, но ние се явихме с този екип и тази програма, с този капацитет на изборите, защото искахме мандат от гражданите. Те се произнесоха. Уважаваме техния вот. Важното е, че всички се фокусираме върху втория потенциален мандатоносител. Нека мандатът да стигне до "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", да видим каква рамка ще предложат и тогава ще коментираме всичко'', допълни той.

Novini.bg
3640 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Краимира

2021.04.25 | 10:10

26
Ей, ама като започнат така да си ги нагласят нещата. Преди изборите всичките от Демократична България се изредиха да ходят да се изказват по телевизията на Славчо. Сега се вижда, че са си поделили баницата още преди изборите и ще си правят коалиция, за да вземат властта.
хах

2021.04.21 | 18:13

25
Избори 2021 С червените ботушки потропва Радев пак - Депутати веселушки мандата спря пред вас. Подараци ще има за всички от сърце, новата дружина да друснем ний хорце. В парламента погледнете, какво ли няма там палячовци, ченгета, маймунка Бабикян! Подараци ще има за всички от сърце новата дружина да друснем ний хорце. Мандат ще дам на Слави, на Христо давам ДАНС парламента ще започва с балета „Магаданс“. Подараци ще има за всички от сърце новата дружина да друснем ний хорце.
Багата

2021.04.20 | 13:45

24
Не си представям управление, в което влизат Слави и Христо, честно. Дано не се стига до такъв сценарий. Да направят нови избори и дано народът се е вразумил, че да се вземе по-разумно решение, основано не на емоции и патриотични пориви.
Анонимен

2021.04.20 | 12:44

23
Какво счита тоя бе?! За петата дупка на кавала, чувал ли е???!
Мартин

2021.04.20 | 10:08

22
Христо Иванов така най-много обича: да прехвърля отговорността в ръцете на друг! В мътна вода се лови риба най-добре, нали господин Прокопиев?

2021.04.19 | 18:21

19
ХВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ! ! ПРЕБОРИ СЕ УСПЕШНО С МУТРИТЕ! ! НАТИКА ГИ ВСИЧКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА, ДА СТРАДАТ!

2021.04.19 | 20:41

21
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ЧЕРЕПА! "БЪЛГАРСКО ЛЯТО" Е ПРАХ В ОЧИТЕ! ОСНОВНАТА ГРУПА Е В ПАРЛАМЕНТА!
ЕЛЕКТPА

2021.04.19 | 19:15

20
Тея се прегърнаха с чалмите. Ако това не е подмяна на вота, кое тогава е, защо свалихме тогава Борисов, за да дойдат баш крадливите мутри и олигарси ли.??? Зомбираните, дали ще преглътнат поредната уйдурма, или ще излязат разгневени по площадите, както при Олигарски 2014г. когато Мая Манолова посочи Шише, за шеф на ДАНС. Ще излязат ли като вълна, за да изметат новите крадливи мутри и олигарси, които вкараха наивно в парламента...
Пламен

2021.04.19 | 18:05

18
Отдавна е известно, че Христо Иванов не може да носи отговорност за нищо, но иначе се прави на голям политик.
Great

2021.04.19 | 17:53

17
Ами сега?!

2021.04.19 | 17:50

16
Случаят “Ремотекс” и озмамите на сабин спахиев

Добави коментар

Водещи новини