ИСМВ пред президента: Ще подкрепим правителство на промяната

  • 19 април 2021 16:09

  • 2341
  • 18
©

Вие вляхте в парламента нова енергия и страст. Това е добре, защо дебатът трябва да се води там, където му е мястото - в парламента. Разчитам и на вашия опит като депутати и юристи.

Това каза президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на консултациите си с представителите на "Изправи се! Мутри вън!".

"Днес търсим баланса между добрите решения, които да доведат до съставянето на едно правителство на промяната и времевия хоризонт за съставянето на едно такова правителство. Това е целта на тези консултации. Трябва да изчерпим всички възможни хипотези, защото виждаме, че обстановката е много сложна и динамична. Зададох този въпрос на всички останали партии, така че го отправям и към вас. Въпросът е за хипотетичен трети мандат, ако не сполучат другите два. Искам да знам вашето отношение по този въпрос и вашата готовност да се работи в тази посока, изобщо за съставяне на правителство. Искам да знам приоритетни цели, какви инструменти и механизми вие виждате и ще работите по тях за намиране на консенсус, общо решение за постигане на едно не перфектно, но рационално решение в тази трудна обстановка за България", добави държавният глава. 

От ДБ разкриха ще подкрепят ли правителство на ИТН и биха ли взели третия мандат

"Нашата парламентарна група е представител на обикновените хора и граждани. Ние защитаваме техните интереси. Ние ясно сме заявили нашите четири приоритета. Първият е свързан с умелото управление на пандемичната криза. Вторият е свързан с незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и всички домакинства, пострадали от ковид кризата. Третият ни приоритет е свързан с очакванията на българските граждани да има стабилно парламентрано мнозинство, което да осигури демократични промени и съдебна реформа. Четвъртият ни приоритет е стабилен кабинет. Ние приветстваме вашата идея за съставяне на стабилно и отговорно правителство", отговори от своя страна Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на

"На първо място категорично и ясно трябва да заявим, че няма да подкрепим правителство излъчено от Бойко Борисов и ГЕРБ. Бихме подкрепили правителство с участието на ИТН и ДБ. Ние имаме пълно рабзирателство с тях относно това, че трябва да се извърши дълбока съдебна реформа и реформа в изборните правила. Относно евентуалното връчване на третия мандат - ваша е отговорността за него, г-н президент. За нас не е редно той да бъде връчен на нас, но съвсем спокойно може да бъде връчен на друга партия от протестите и така да се състави едно правителство на реформата. Нашите усилия като законодатели ще бъдат насочени точно към това - създаване на закони на промяната. Ние бихме подкрепили правителство на промяната", разкри Манолова. 

Novini.bg
2341 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2021.04.19 | 18:21

18
ХВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ! ! ПРЕБОРИ СЕ УСПЕШНО С МУТРИТЕ! ! НАТИКА ГИ ВСИЧКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА, ДА СТРАДАТ!
Аз човек

2021.04.19 | 17:30

15
Кой Умник е гласувал за тези Дърти Комунистка КойКойкой та сега да и гледаме Простотиите
Диана

2021.04.19 | 18:14

17
Нов бърдак със стари чанти не се прави! Та и Славчо не е нов! Голям смях! Тези май са за друго заведение.
Аз човек

2021.04.19 | 17:43

16
Кой Умник е гласувал за тези Дърти Комунистка КойКойкой та сега да и гледаме Простотиите
Генади

2021.04.19 | 17:01

6
Без подкрепата на Бойко никакво правителство не бива да има, иначе ще стане революция!
Аз Антикомунист

2021.04.19 | 17:28

14
Подкрепям Генади Революция и старите Мутри Наистина Вън
Аз Антикомунист

2021.04.19 | 17:27

13
Българи това ли ви е прехвалената Промяна Е Не Стига вече Комуняги Маята Дончева та Отровите Отвращават ме самите Хора А като Ги видя на Телевизора изключвам
Един Народ

2021.04.19 | 17:25

12
Хората не искат ТЕБ. Не може с 120 000 гласа партия да определя дневния ред. Стига с това хората каза........... Не може стари кадри на БСП да казват, че са промяната. Пълна пародия сте
Мая

2021.04.19 | 17:20

11
Ние ли сме глупаците, те ли са хитреците???? Тая Манолова не беше ли острието на комунистите, а сега е първа демократка, дето ще ни оправя живота???

2021.04.19 | 17:19

10
ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КУ-РВИ ПРОМЯНА КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ

2021.04.19 | 17:13

7
Натрапената ни Конституция, съчинена някъде в чужбина е съчиненя така, че при нейната реализация да се формира престъпна мафия, обслужваща чуждите интереси. Още в Чл. 1 е противоречието и откриван на пътя към диктатура на мафията: БЪЛГАРИЯ Е РЕПУБЛИКА с ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Републиката е с НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ. То в Конституцията по никакъв начин не е осигуруно законово. И трябва ясно да се знае – България е държава с ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ. Но то се изроди в еднолична диктатура установяваща НЕОГРАНИЕНО БЕЗНАКАЗАНО БЕЗЗАКОНИЕ. За това има достатъчно доказателства, включително и за формиране на мрежа от Правителствено общински организирани престъпни групи за местно беззаконие, обслужващо за печелени на изборите както местната мафия, така е Герб. За връзка между тях са използвани Облостните управители. На върха на тази система е самият ББ, който е началник на областните. Така е налице престъпна негова дейност по Чл-321 НК и Народното събрание може да вземе незабоавно решениие за досъдебно производство срещу ББ и задържането му под стража, защото има опасност да се укрие и извърши други престъпления.
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.19 | 17:17

9
Марш в русия да е.ба твойта мама миризлив бесепе.дерастЕ!
Смърт за хунтата

2021.04.19 | 16:53

5
Браво ... мутрите вън
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.19 | 17:15

8
Ей бесепе.дерастки шизофреник и какво сега, адвокатката-к.урва на Мултигруп Дончева, к.уролапчката на братя галеви мая-костинбродска миризливата кюстендилска слив аи оня с отнеттоо првао да е адвокт ще ни спасяват! Бре мама ви .ба и на гнусните, нагли болшевики!

Добави коментар

Водещи новини