Биков скочи на Трифонов: "Има такъв народ" иска ЦИК под контрола на президента

  • 17 април 2021 12:50

  • 22473
  • 93
Биков скочи на Трифонов: "Има такъв народ" иска ЦИК под контрола на президента
© Булфото

Представете си, че преди 5 месеца ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в беше предложила промени в Изборния кодекс, според които на правителството се дават правомощия да назначава членовете на ЦИК. Убеден съм, че това щеше да предизвика мощна политическа буря. И тази буря щеше да бъде основателна. Защото подозренията, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в иска да си назначи своя изборна администрация точно преди изборите щяха да са напълно основателни. А сега към реалността днес. Пет месеца преди президентските избори, партията на Станислав Трифонов предлага промени в Изборния кодекс, според които президентът трябва да назначава членовете на ЦИК. Това коментира във фейсбук профила си зам.-председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за

И обяснява, че до момента членовете на ЦИК се излъчват на квотен принцип от парламентарно представените партии. Биков подчертава, че целта е партиите да се наблюдават и контролират една друга по време на изборите.

"Точно тази конструкция е в основата на сравнително нормалното протичане на изборите през последните 30 години. Станислав Трифонов, очевидно с помощта на президента, иска да разруши тази конструкция. Това поставя под риск, както легитимността на президентските избори, така и демократичния процес в България. Тези промени ще поставят ЦИК под контрола единствено на президента. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, разбира се, няма да подкрепим тези промени", коментира още депутатът.

Борис Ячев: Законодателните идеи на „Има такъв народ" са старите предложения на ДПС

"Въпросът ми обаче е към останалите партии, които заедно с партията на Трифонов, в този парламент оформиха мнозинство - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и Изправи се мутри вън - ще подкрепите ли тези промени? Каква е позицията ви по тях и ако ги подкрепите, как ще обясните своята подкрепа? Надявам се Венецианската комисия, ОССЕ и европейските институции, които имат отношение към утвърждаването на демократичните принципи да реагират незабавно. Защото тази идея е не просто глупава. Тази идея е опасна", подчерта Биков. 

 

Проектът на ИТН за промени в Изборния кодекс бяха внесени още в четвъртък, когато беше и тържественото откриване на 45-ия парламент. Внесени бяха и други изборни изменения от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и от Изправи се! Мутри вън! От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в пък предизвикаха всички и обявиха, че ще настояват за въвеждането на мажоритарен вот. 

Проекта на ИТН, касаещ избора на ЦИК, вижте тук

Последвайте канала на

Novini.bg
22473 93

Свързани новини

Коментари 93

Добави коментар
ку-ку

2021.04.17 | 23:36

88
КАК е фенове на Чалгаря?Видяхте ли колко тежи думата на УЧИНДОЛСКИЯ ЛИЦЕМЕР. Останахте с празните му приказки с които ви храни от двадесет години.АААА да не забравя,че това се дължи и на КОМПЛЕКСАРЯ тошко БИБЕРОНА..

2021.04.19 | 06:44

93
Много добре си действат, там има хора с акъл и интелигентни. Ние им вярваме, а вас са ви разпратили по сайтовете да плямпате та да спасявате някак кожата на бъзльо.

2021.04.18 | 19:43

92
Биков, още ли не си минал у друга партия, бе? Закъсняваш!!! После пак ше ти се наложи да лазиш в поза "партер".
цик да се

2021.04.18 | 18:21

91
сформира точно преди изборите от народни представители на ротационен принцип

2021.04.18 | 15:55

90
Този никаквец накрая ще скочи в казана на дявола!Там му е запазено мястото,на него и на подобните му без морал,без убеждения.Вчера против Герб днес пишат оди с Гърневски за Герб.Чудя се на Борисов с кой акъл ги прие тези в Герб.Със същата лекота ще го предадат както го предаде Цветанов и ще квичат като заклани прасета,ако Борисов и дръпне паничката.
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.17 | 23:42

89
БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД баха победени за пореден път от комунистическата олигархия на БКП-БСП-ДС! Е това стана! Честито на победителите, а победените са свикнали - 200 години византийско, 500 турско и вече 150 руско робство! нЕма проблема!
БОГАТ-- БЕДЕН

2021.04.17 | 23:02

87
75 г. ЕДНИ И СЪЩИ ДЪРЖАВНИ РАЗБОЙНИЦИ НИ ПИЯТ КРЪВЧИЦАТА. ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕТО ГИ ИЗБРА " СУВЕРЕНА,, ТАКА ГИ ПОДРЕДИ ,ЧЕ ВСИЧКИ ДА ИМ ГЛЕДАТ СЕИРА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН.ТИЯ СА МЪТЕНИ В ЕДНО ГНЕЗДО И ВСИЧКИ СА - ПОЛОЦИ " РАЗВАЛЕНИ" ЯЙЦА .ЗА МАЯ , КАКА КОРИ И ПРОИЗВОДНИТЕ ОКОЛО ТЯХ ПЪЛЕН СМЯХ .БОЙКО ЧЕ НЕ КИТКА , ГОРЕ - ДОЛУ Е ВЯРНО, АМА ТИЯ ДВЕТЕ АКО ПРОДЪЛЖАТ С НАПЪНИТЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ОТ ДОЛУ .ПАЗИ БОЖЕ.

2021.04.17 | 22:24

86
Слави да изпее по една песен на всички които са гласували за него.

2021.04.17 | 21:34

85
РАДЕВ ! САМО РАДЕВ ! Той трябва да управлява БЪЛГАРИЯ и да ни измъкне от мутренското блато ! Мястото на Борисов е в затвора !

2021.04.17 | 20:50

84
Биков от сега нататък,всички напани ще виса ялови.За това по малко се излагайте.Смешни сте вече.Едно гърне държало лие ла.на,няма как да държи мед.Нямате никакъв шанс.
Анонимен

2021.04.17 | 15:34

66
На стари години ще помня само за мафиотската хунта на Вожда Тиквун и срамотата на Българският народ! За един мошеник ще учат пра децата на майка България!
До другаря ТРОЛ АНОНИМЕН

2021.04.17 | 18:47

83
ТИ ГЛЕДАЙ ДА НЕ ДИГНЕШ НЕЩО ДРУГО И ДА НЕ ГО СВАЛИШ ДА НЕ ОСТАНЕ ВЪВ ПОСТОЯННА ЕРЕКЦИЯ ОТ НАПЪВАНЕ И МЪСТ! А ЗА ПЛЕТКАТА ЩЕ ВИДИШ СЕГА КАТО ИЗЛЕЗЕМ НИЕ НА УЛИЦАТА СРЕЩУ ТОВА СТАДО ИЗГЛАДНЯЛИ ВЪЛЦИ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА ДЕТО СЕ НАМЪРДАХА СЪС ГЛАСА НА ЗАБЛУДЕНИ ДУШИ! ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЧАЛГА И РАКИЯ И ПРОСТОТИЯ!!!!
Аз Антикомунист

2021.04.17 | 16:45

78
Е човече амнезията ли те хвана къде отидоха КОМУНЯГИТЕ от1945гдо 2009 припомни си парите се обезцениха прибраха ги същите тези сега които реват че са Новите мутри е стига комунизъм
анонимен

2021.04.17 | 16:10

72
Старче, гледай си пенсията и не се напрягай,че да не вдигнеш кръвното.Вземай плетката и сядай в лятната кухня на спокойствие.

Добави коментар

Водещи новини