Ето колко партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.

  • 16 април 2021 19:27

  • 1062
  • 1
Ето колко партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.
© Novini.bg

121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2020 г., като спазиха изискванията за представянето им и предвидения в Закона за политическите партии (ЗПП) срок.

Не са подали годишни финансови отчети пет партии: ПП „Балканска демократична лига“, ПП „Движение за европейска интеграция“, ПП „Движение на непартийните кандидати“, ПП „Национал-демократична партия“ и ПП „Обединена социалдемокрация“, съобщават от Сметната палата.

Слави Трифонов: Партиите не върнаха 211 995 лв. от надвзетите си субсидии

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че една от неподалите отчети партии ПП „Движение за европейска интеграция“ прави това нарушение за втора поредна година. Освен това, отчетите на три партии – ПП „Български земеделски народен съюз“, ПП „Движение експерти за регионите“ и ПП „Новото време“, са подадени след законоустановения срок, но са спазени изискванията на ЗПП относно формата, съдържанието и начина на представяне.

Съгласно ЗПП, ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.

Мая Йорданова
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.16 | 22:08

1
Още, още ще лъснат, чакайте, тепърва ще лъсват зависимостите им, договорките им и задкулисните им игри, заради които са нужни в парламента. Знаете на КОЙ. Хак да са ви!

Добави коментар

Водещи новини