Младежкият лидер на БСП подаде оставка

  • 16 април 2021 15:18

  • 2725
  • 1
Младежкият лидер на БСП подаде оставка
© Novini.bg

Председателят на Младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Николай Бериевски е подал оставка. Той я е изпратил до всички структури на младежката организация в страната.

“През последната една година реализацията на всяка една наша инициатива или кампания се превърна в стратегически битки за надмощие, в правене на „совалки”, за да успея да поддържам дейността на Младежкото обединение, “някак си“. Комуникацията между мен и ръководството на партията се влоши драстично с все по-нарастващото вътрешно партийно деление“, пише в писмото до структурите Николай Бериевски.

Младежкото обединение в БСП избра новото си ръководство

По думите му на изминалите няколко избора – местни, европейски, парламентарни, подкрепата към членовете на Младежкото обединение е била само декларативна и на хартия.

“Към настоящият момент БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е трета политическа сила. Докато се преструваме, че всичко е наред, това далеч не е така. Исторически слаб резултат, предупределен именно от нашите вътрешнопартийни борби. Липсата на диалог дори към днешна дата продължава да се задълбочава. Няма как и не желая да продължа да бъда част от това“, категоричен е Бериевски, цитиран от сайта "Червен ефир".

Оставката идва ден, след като пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пусна информация, че младежките лидери засвидетелстват подкрепата си към Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

В резултат на оставката на Николай Бериевски, представители на Оперативното бюро на Младежкото обединение бяха поканени на среща с председателя и Изпълнителното бюро в оставка. На срещата ръководството на партията е получило много критики по повод влошената комуникация и липсата на подкрепа към Младежкото обединение. Част от младежите са поискали оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която според тях е единствения начин да се тушира напрежението и да се обедини партията.

Нинова и заместниците ѝ са получили и критики за отношението си към младежките структури, които са използвани само преди избори или за масовка при мероприятия, но всъщност единствен представител на МО като водач на листа е бил в район с ниски шансове за успех на левицата, повдигнати са въпроси за липата на подкрепа към инициативи на младежите, включително и при преминалата кампания.

Създаването на квази-младежка организация само заради снимки с лидера, вкарва поредна разделителна линия след младежите, коментираха след срещата участници и подчертават, че отношението към Младежкото обединение свива подкрепата на младите хора за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и е симптом за това, как самата левица вече има подкрепа само на твърдото си ядро, за което свидетелтсват и резултатите ѝ като трета политическа сила.

Последвайте канала на

Novini.bg
2725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оставка на всички!

2021.04.16 | 15:49

1
Само др. Нинова без оставка! Нека остане до окончателното заличаване на партията! България държи на това!

Добави коментар

Водещи новини