Общински съветници в Каварна искат отстраняване на шефа на общинския съвет

  • 13 април 2021 16:34

  • 416
  • 0
Общински съветници в Каварна искат отстраняване на шефа на общинския съвет
© Facebook

Общински съветници искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов. Причината е в обвиненията срещу него за участие в побой над кмет на населено място в общината в нощта на парламентарните избори, съобщи БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В мотивите си съветниците заявяват и че той системно не изпълнява задълженията си и уронва престижа на институцията, която представлява.

Деца пребили и ограбили двете жени във Врачанско

Във входираната докладна записка се посочва, че председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов си позволява да променя текстове на проекти, без предварително те да са минали за обсъждане в комисии, както и че нарушава комуникацията между общинските съветници и администрацията.

Докладната записка за предсрочното прекратяване на правомощията на Йордан Стоянов ще бъде разгледана на следващото заседание, което според Закона за местното самоуправление и администрация трябва да бъде свикано в седемдневен срок.

Съветниците излизат и с декларация относно замесването на името и длъжността на Стоянов в случая с пребития кмет на с. Белгун, като остро осъждат подобен акт на насилие и твърдо се разграничават от извършването на подобна жестокост.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини