Председателят на Областния съвет на БСП във Враца подаде оставка

12 април 2021 17:07

Председателят на Областния съвет на БСП във Враца подаде оставка
© Novini.bg
750 1

Председателят на Областния съвет на БСП във Враца Ивайло Лилов подаде оставка заради изборните резултати в областта. Той съобщи това днес на пресконференция, предаде БТА.

Коалицията "БСП за България" не е първа политическа сила в нито една от десетте общини в област Враца. Ивайло Лилов посочи, че политическата сила е втора в общините Мизия и Оряхово, където разликата с първата- ГЕРБ, е само няколко десетки гласа. Добри са резултати и в общините Мездра и Хайредин, според неговата оценка. По думите му това се дължи на местните партийни организации, които не са се отказали, а са работили в много сложна обстановка.

Ивайло Лилов обясни, че резултатите са такива, каквито са и са получени в едни избори проведени в условията на натиск, купен и корпоративен вот. Според него, най- важното от резултатите е, че ГЕРБ е изваден от властта и повече няма да може да управлява.

Нинова няма да се оттегли: Ще поправим грешките и продължаваме

Безспорно изборните резултати показват, че има какво да се желае от работата на местните структури на БСП, за да затвърдят доверието на хората и да разширяват влиянието на партията, каза още Лилов. По думите му петте години като председател на областната организация на БСП са дълъг период, а политиците трябва по-честичко да се сменяват.

Ивайло Лилов категорично отрече да му е оказван натиск, за да подаде оставка. Той посочи, че това е лично решение и с него иска да помогне на организацията да продължи работа в новите условия след изборите.

Novini.bg
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.12 | 22:14

1
ЛОШО НЯМА! БСП СЕ РАЗПАДА!

Добави коментар

Водещи новини