Плевнелиев: Борисов е подготвил изненада следващите седмици

  • 11 април 2021 12:54

  • 7543
  • 89
Плевнелиев: Борисов е подготвил изненада следващите седмици
© Булфото (архив)

Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора. Те отдавна трябва да са разбрали, че победата и загубата са много близо една до друга и нямат голям смисъл, заяви в ефира на бТВ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Ще видим много нови роли. Тези избори, които минаха, бяха с висока избирателна активност спрямо кризата, в която се намираме – пандемията. Искам да благодаря на младите хора, които излязоха да гласуват, хората имат позиция и искат да я отстояват, заяви Плевнелиев. По думите му сега на ход са политиците, които трябва да докажат, че са държавници.

Според него заявката за промяна е повече от ясна, от тук нататък предстои тя да бъде реализирана. „Всички българи трябва да си дадем сметка какво се случва не само при нас, но и по света. Винаги съм казвал, че голямата битка не е между ляво и дясно, а между демократи и популисти, това е сблъсъкът в целия свят в последните години“, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Голямата битка между демократи и популисти предстои, България е заразена от популизма и ще плати висока цена, смята още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Колкото по-бързо популистите дойдат на власт, толкова по-бързо ще се отървем от тях. Популистите стават статукво и следващата битка ще е срещу тях“, прогнозира президентът.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е първа политическа сила – това е едно историческо постижение, длъжни сме да не го забравяме. От друга гледна точка системните партии, тези които вярват в институции, правила и ценности, все още са мнозинство. Антисистемните партии, наричам ги още популистки, казват, че управляващите са мутри и мафия. Тези, които обещават промяна на системата, те са във възход. Те не спечелиха тези избори от гледна точка на абсолютното им число, ще им бъде трудно да направят правителство, прогнозира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Имаме президент популист, който казва, че управляващите са мутри и който обещава промяна на системата. Имаме три политически субекта в новото народно събрание – „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, „Изправи се! Мутри, вън“, и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ за съжаление, които бих сложил в категорията на популистките партии. За всяка една от тях, включително и за президента, предстои да видим как те ще успеят да реализират обещанията си, заяви той.

Борисов за опонентите му: Подиграват се, а после тичат във ВМА, щом се разболеят

„Партията, която искаше да се нарече „Няма такава държава“ с голяма вероятност ще управлява тази държава. Референдумът през 2016 г. имаше три откровено противоконституционни въпроса, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Нека хората се замислят какво се криеше зад тези въпроси и какво щеше да се случи. Ако намалим субсидиите на партиите на 1 лв., това означава, че ги подаряваме на някакво задкулисно финансиране. Ако имаме мажоритарни избори в два тура, това означава диктатура на големите партии. Ако искаме мажоритарен избор на главния прокурор, това означава абсолютна диктатура. Демокрацията се базира на баланс между интересите на различните групи и между институциите, а не налагане със сила на неустойчиви във времето решения от името на народа“, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Трудни са балансите, но това е политиката и ще се избира между по-малкото зло. Бързи избори след тези, например през юли, ще доведат по-големи изненади и по-голям хаос. Почти съм убеден, че ще имаме правителство. Не изключвам коалиция между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, нека не забравяме, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с винаги са играли заедно“, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Възможно е и трите популистки партии да се разберат за няколко важни за тях точки от дневния ред, смята той.

„Чух се с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след изборите и му казах едно единствено нещо – поздравих го за това, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в продължава да пише история с този резултат. Това, което мен много ме впечатли, е колко много европейски лидери честитиха на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в“, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Борисов и екипът му са доказали не веднъж във времето, че чуват внимателно хората. Грешките са факт и аз мисля, че Борисов ги е разчел. Мисля, че е подготвил изненада следващите седмици. Не само ще покаже, че е чул внимателно гласа на народа, но и ще извади едно проевропейско и продемократично правителство“, заяви Плевнелиев. По думите му това ще е следващото поколение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което ще излезе и ще каже: Ние сме алтернатива на популистите. Никой не се страхува от служебен кабинет на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
7543 89

Свързани новини

Коментари 89

Добави коментар

2021.04.11 | 13:01

1
Гербаво-комунистическата проститутка отново говори глупости. Кой в България е по-голем популист от началника на Плевню - банкянската Тиква?
Юлето

2021.04.11 | 15:14

53
Роска, не се обаждай, че пак ще лапаш на милия паламарката докато аз гледам.
Рогат Роско

2021.04.11 | 15:11

51
Трии тиа коментари венага

2021.04.11 | 15:05

45
Роско котарака ли ве, ге‎рб‎о‎но? Тоя, дето го "избраха" с едни много чували, които полицаите пренасяха между СИК и РИК? Тоя, дето му б‎и‎ха ч‎емб‎е‎‎ри по случай поб‎‎е‎дата? Недоразумението, което викаше "щастлифт съм", "прецеНдент" и редица други росенизми? П‎у‎‎т‎‎ь‎‎ото, коeто жена му заряза още докато беше "прецедент"? Ирландската пастирка Роси? "Бизнесменът", направил пари от трафик на хора под крилото на комунистката Масларова? Дообре...
Горгона

2021.04.11 | 14:19

29
Плевнелиев е класи над сегашния Муньо .

2021.04.11 | 13:40

15
Ще ти се, ама на, отново не позна, гейберасче долно и отдолно.

2021.04.11 | 13:31

13
Радев.

2021.04.11 | 13:13

2
На паралелната реалност така ли и казват вече? Това не е никаква изненада, в ГЕРВ отдавна си живеят там.

2021.04.11 | 13:18

3
Ей,......нещо!!! Ти си олицетворение на дъното, до което падна България! Скрий се не дразни всички с безпределната си лакейска идиотщина! Без теб и твоите подлизурковщини Борисов има значително по-добри шансове!

2021.04.11 | 13:20

4
Грозен плъх !Нескопосан като президент ! Я виж сегашния представителен с позиция зящитаваща народа, а ти само се облагодетелства от него

2021.04.11 | 15:11

50
Сегащния е едно лайн

2021.04.11 | 14:37

32
На коя страна видя президента,за когото споменаваш?
Еврейски отпадък

2021.04.11 | 13:22

5
НЯМА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН РЕФЕРЕНДУМ . Референдумите произхождат от народа а народа е държавата. Народа е - КОНСТИТУЦИЯТА суверена . Без народ няма държава няма правила-закони-КОНСТИТУЦИЯ. Каквото каже народа това е. Не случайно всичко се свързва с народа-НАРОДНО събрание,ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Конституцията на всяка държава на света произхожда от народа дори назначените ку-:рви от ОП се клеят да служат на народа . Това Гоце делчевско недоразумение и ме-котело ако беше чело конституцията щеше да знае че няма РЕФЕРЕНДУМ който да е против конституцията защото референдумите са ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ -НАРОДНО ДОПИТВАНЕ а демокрацията сама по се-бе си представлява НАРОДОУПРАВЛЕНИЕ. Но жал-ката аме-ба Росица Плевнелиева в стремежа си да обслужи МАФИЯТА го пропуска това и говори абсолютни глупости манипулации и ЛЪЖИ

2021.04.11 | 13:26

6
Пудколиев, явно Бойчето не те е удрял достатъчно у главата Плазмодий гнусен!
ti

2021.04.11 | 13:27

7
a dali iznenadata niama da e da te posoci teb otiavleniat pederas na koito vsicki deca sa mu podareni za premier.
Феникс

2021.04.11 | 13:27

8
Битката няма да е между менте демократи и популисти. Битката ще е между народа срещу ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ на която служи този жалък малодушник плевнелиев . Той нарича всеки който е истински демократ - популист. Кога в България е имало истинска демокрация ? Кога политиците са провеждали Референдуми за каквото и да е било? Нека това жалко из-чадие на Ада от Гоце Делчев да каже.?? НИКОГА!! С народа иска демокрация иска ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ —-РЕФЕРЕНДУМИ,, а не мафия която назначава калинки крадци които не са избирани от народа и са краде ЧРез тях и да управлява задкулисно чрез тях— БАСТА
По-точно

2021.04.11 | 15:08

48
Кой народ участва в референдума на чалгаджията, който се скрил като плъх.

2021.04.11 | 14:59

44
И се въздържай от квалификации,защото референдуми и демокрации започват от нормални граждани,не такива като теб незачитащи мнение на никой друг.Аз няма да ти слагам етикети,просто искам да ти помогна да помислиш,колко объркан си и безпомощен.
До феникса 14:39

2021.04.11 | 14:48

38
Ако ми представиш документи за всичко това за което пишеш,оправдавам те за пененето ти,в противен случай си манипулиран от най-големият популист Радев,обслужван от медии,съд и много други места.Когато сам се убедиш ще се почувстваш много зле.
Феникс

2021.04.11 | 14:43

35
Референдума е пряка демокрация . Демокрация която съществува във всички БЯЛИ НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ НА СВЕТА. Погледни Швейцария само бе малократунковец комунистимески колхозен гербераст крадлив. Там питат народа за всичко. Защото там мяма МАФИЯ НЯМА ПЕЕВСКИ ДОМУСЧИЕВ БОКО ДОГАН И ПРОЧИЕ. Там народа определя сам живота си битието си съдбата си всичко. Напиши в УИКИПЕДИЯ думата ДЕМОКРАЦИЯ и ще разбереш значението ба тази дума бе ОЛИГОФРЕН
Феникс до Горгона

2021.04.11 | 14:39

33
Българите не сме дорасли ?? А кой е дорасъл да взима решение за българския народ ? Бойко мутрата с откраднатите милиарди от народа ? Домусчиев - шефа на организираната ПРЕДТЪПНОСТ в нългария ? Пеевски - любимеца на ДС и БКП Монтерей ? Доган - проклятието на България ? Олигарсите на БКП или може би Сачева която прокара под заповедите на БКП социалния ХОЛОКОСТ докарал 55% реална безработица в България и изхвърлил 600 хиляди българи на улицата със закон само за последната година ? С може би горанов който за последните 4 години открадна от нацията и данъкоплатците 250 милиона евро само за него в офшорни сметки в Кипър и построи 13 дворци в България и чужбина с 5 000 лв заплата ? Кой бе боклук? Значи можеш да търсиш гласа на народа за избори ама не можеш да го питаш за всички важни въпроси касаещи живота му бъдещето му битието му и Джоба му а ? Боклук мръсен

2021.04.11 | 14:30

31
Много си се разпенил,хайде сега обясни какво разбираш от референдум и пряка демокрация,ако е грачене и обиждане,не е това тълкованието,това е популизма плюс много лъжи и манипулиране на такива,като теб.
Горгона

2021.04.11 | 14:06

22
Феникс , стига с тая пряка демокрация и референдуми . Българите не са дорасли , за да се допитва властта до тях . Потвърждение на думите ми е изборът на СЛАВИ , МАЯ , БАБИКЯН, ХАДЖИГЕНОВ ,КОПЕЙКИН, БОЖКОВ , ХРИСТО-КОМИНТЕРНА .

2021.04.11 | 13:28

9
Пудколиев, явно Бойчето не те е удрял достатъчно у главата Плазмодий гнусен!

2021.04.11 | 13:29

10
Пудколиев, явно Бойчето не те е блъскал достатъчно у главата Плазмодий гнусен!

Добави коментар

Водещи новини