Сачева: Служебно правителство на Радев ще се фокусира основно върху зрелищата

10 април 2021 20:28

Сачева: Служебно правителство на Радев ще се фокусира основно върху зрелищата
© Булфото (архив)
16752 70

В момента ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е най-голямата парламентарно представена партия. Получихме за пети пореден път вота на избирателите. Ние винаги сме действали отговорно и от нас се изисква да проявим тази отговорност. Ще предложим кабинет и съответно ще видим каква подкрепа ще получим.

Това заяви социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е в предаването „Карай направо” по NOVA.

Тя поясни, че от партията нямат очаквания за предложения от тях кабинет, но имат такива за стабилно управление, защото страната се нуждаела от това. „Въпросът за състава на правителството тепърва се обсъжда. Ние имаме достатъчно личности в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които са готови да поемат съответни постове. Хора, които имат опит и експертиза. Както експертна подготовка, така и политическа”, обясни Сачева.

Сачева: Готови сме както за предсрочни избори, така и да бъдем опозиция!

Според нея правителството е направило не малко през изминалите четири години, по думите ѝ, особено през последната една. „Имаше прекалено много хора, които работеха за разделението на нацията. Един от тях беше президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и това разделение даде своите плодове. Този фрагментиран парламент представлява това, което се случва в обществото - силно разединено, силно поляризирано и с много висока степен на недоверие”, обясни социалният министър.

Сачева коментира, че за разделението не е виновна категорично само партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а и всички останали лидери, които са смятали, че могат да продължат да управляват с разединение. В момента бумерангът се върнал и топката била в тяхното поле. На въпрос защо избирателите не са дали достатъчно власт поне на един, с помощта на втори, да направи правителство, тя отговори: „Защото няма лидери, които да обединяват и няма лидери, които искат да градят. Много малко са тези, които мислят за общото, за България. Прекалено много беше разделението, омразата и анти-ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в говоренето. Избирателите не са виновни, виновни са лидерите им”.

Социалният министър не смята, че в настоящата „кризисна” година е добре за България да се проведат три избора. „Ние сме готови за това, което се реши. Не бягаме от нови избори, не бягаме от служебно правителство. Многократно сме казвали, че това не ни притеснява. Притесняват ни всички решения, които трябва да бъдат взети. Ние направихме това, което се изискваше от нас - удължихме една част от мерките и осигурихме средства”, допълни Сачева.

Тя отново спомена за десетте знакови гласа, които ще бъдат дадени от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, за съставяне на стабилно правителство, в случай, че не достига подкрепа. „Готови сме да дадем нашия знак, че ще бъдем градивна опозиция, а не такава, която непременно да руши, каквато имаме ние. Срещу себе си имаме една изключително деструктивна опозиция”, посочи министърът.

Сачева захапа Слави и екипа му

Сачева е на мнение, че съзнанието на президента е фокусирано върху президентските избори. Неслучайно той избързал да обяви своята кандидатура преди да е ясно кой я подкрепя. „Обяви я в началото на предизборната кампания за парламент. В отсъствието на своя вицепрезидент, независимо, че смяташе да се кандидатира отново с г-жа Йотова. Той вероятно готви служебен кабинет, защото се готви за президентските избори”, прогнозира Сачева.

„Нямам съмнение, че тримесечно служебно правителство ще се фокусира основно върху зрелищата. Винаги обаче ще продължа да говоря за хляба, защото това е нещото, от което хората имат нужда в момента. Нуждаят се от стабилност, от това да стане ясно как ще продължат социално-икономическите мерки”, допълни тя.

Деница Сачева: В следващите дни ще видим кой колко мисли за държавата и народа

 Според нея се е доказало, че няма манипулации на изборите, каквито всички са вещаели, говорели и едва ли не предопределяли. Сега се надява да има достатъчно разум във всички избрани за парламента. „Видя се, че настоящият парламент изразява настроенията на хората. Един следващ парламент, само след три месеца, едва ли би дал по-различна картина. Ако до юли хвърлим страната в хаос и безвремие, то тогава резултатите могат да бъдат по-трагични за субектите, които откажат да излъчат управление сега”, заключи Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Novini.bg
16752 70

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 70

Добави коментар
еми...

2021.05.12 | 07:50

70
ако пуснат гейберастията да се ядат един друг, зрелището ше е прекрасно.
сачева мачева

2021.04.18 | 21:25

69
Най големия шоумен е някой си Бойко,чукащ в резиденция Бояна,на фона на евра и пищов.Сеир гледа народа.
АК-47

2021.04.18 | 19:17

68
Денице, знаеш ли кое е най-доброто в твоята осведоменост за всичко, това е, че не знаеш къде във Форумите държим един изключително скъп и модерен уред с който се измерва човешката интелигентност тъй наречения „Тъпомер“. Единственото за което, ние списващите във Форума, можем да се радваме, че още дълги години подобни на теб (много моля не се възгордявай, не си единствена от ГЕРБ), нямат никакъв шанс да повредят този скъп и прецизен уред. Е лошото е, че хора като теб и подобни на теб ни управляваха, но както е казал оня шишко с пурата „всеки народ си заслужава управниците“ Лек ден.

2021.04.11 | 12:39

67
Сачева е умна и затова комунистите я ненавиждат.
Аустриа

2021.04.11 | 09:50

63
Австрия закупува Спутник ,като една от най добрите ваксини.Дариткова,тъпото създание от Смолян,да обясни защо и как ние не ги купуваме,а жертваме народа си.
До Аустия

2021.04.11 | 12:33

66
Не им пука за здравето на българина,това е истината.За тях е важно да ги подкрепи запада да лапат.За българина неизпитаната Янсен и Астрата,Макар,че не се знае какво ще причини и РНК ваксината.Вчера един професор от азиатски произход каза,че още на другия ден всички животни на коиго е сложена РНК са умрели и че не се препоръчва на бременни.Изказа опасения,че не знае какво ще стане с ваксинираните ако се появи нов вирус.

2021.04.11 | 12:28

65
С удоволствие бихме гледали подобно,как те линчуват с тази червива уста.Ти си една от най-ненавижданите в управлението!
Стоян

2021.04.11 | 10:20

64
Спечелихте вота на част от Българите,не на всички нагло прасе такова...
зрелища.

2021.04.11 | 09:48

62
Правителството на президента Радев,един честен и достоен мъж,ще има за цел да размаже корупционните практики на Бойко.Вярно че Бойко лети с 200 към затвора ,но с него са и Владко и Гешев и Менда,така че споко.Размазването на морала на Гербаджийската измет е надеждата за България.
Ваксинатора

2021.04.11 | 09:47

61
Едра Слоница .... Първо ,Вожда ти ще премахнем .....,ама после ще се занимаваме със теб ,че си нагла и грозна
Onq bez konq

2021.04.11 | 09:36

60
Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи. Вземи си кюлчетата злато, но въздухът ми остави. Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи. Вземи си вилата във Барса, но въздухът ми остави. Кокетна си сега, флиртуваш и искаш брака да спасим, но аз си зная колко струваш под тази маска и без грим. Познавам всяка твоя дума, характера ти зъл и див и мисля, че е цяло чудо как в този брак останах жив.

Добави коментар

Водещи новини