Политолог: Борисов е аналогов популист, Слави е популистът на дигиталното поколение

  • 09 април 2021 21:07

  • 15277
  • 7
Политолог: Борисов е аналогов популист, Слави е популистът на дигиталното поколение
© Кадър: БНТ

По всичко личи, че вървим към нови избори. Ако се сглоби някакъв кабинет, то той ще е по-пъстър и градивен. Истинската битка, обаче е с COVID-19. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в предаването „Панорама“ по БНТ.

Битката беше спечелена от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, но е загубена властта, подчерта той.

Тома Биков: Ако не създадем правителство, отговорност ще носят Трифонов и Радев

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да се върне, ако запази своите позиции", прогнозира социалният антрополог.

Много често забравяме, че изборите са край на един политически цикъл, те не са начало. Това е край, чрез който гражданите казват на политиците: „Вие си свършихте работата“. Промяната не започва с изборите, а с конституирането на новата власт. Сега наблюдаваме нежелание да се сложи край на стария цикъл. Това заяви политологът Страхил Делийски.

Можем да влезем в режим на един безкраен край. В тази сива зона стават големите безобразия, предупреди той.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е най-демонизираната партия в България. Сега те се опитват да влязат в нов образ, коментира Александров.

Определен тип предложения могат да бъдат подкрепени без тази подкрепа да бъде желана. Всичко това е възможно по силата на един голям дефицит – върху какво трябва да бъде изградено новото, обясни Делийски.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е типологически сходен с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Това е един много гъвкав политик. При него има страст, заяви Александров.

По думите на Делийски Борисов е аналоговият популист. „Хората искаха да видят политикът, който ще се справи с лошите. Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е популистът на дигиталното поколение. Той не се бие, а привлича масите с микрофон. Ако погледнете политическите им програми им ще видите едно припокриване на 90%. Борисов не може да се саморазкаже вече. Това е сблъсък на поколения, на образност, на символика, но няма сблъсък по същество“, изтъкна политологът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15277 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
да

2021.04.10 | 12:54

7
На славчо мозъка се състои от една нула и една единица! Дигитален, ко да го прайш!
Angelaa19

2021.04.10 | 03:50

6
­­­В­­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­м­о­­­я­­т­­­а­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­­п­у­­т­к­­а­ ­-­­­ ­­­W­­­W­W­­.­B­­G­­1­­7­.­­C­­L­U­B­­
Lissa

2021.04.10 | 01:49

5
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- XXhook.Com
Българин

2021.04.09 | 22:43

4
Баси и олигофрена - бръщолеви нещо и сам не си вярва! Поредният думоредач от кохортата на бесепе.дерастите!
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.09 | 22:32

3
Тоя нагъл бесепе.дераст да вземе да АНАЛизира победата на любимата му лайнена партия от БКП-БСП с цели 15%!
Lud

2021.04.09 | 21:39

1
Тоя Тарзан за какви аналогови или дигитални технологии говори като мяза на Маугли...
Точно Славчо бил дигитален

2021.04.09 | 21:55

2
с тая аналогова кабеларка :)

Добави коментар

Водещи новини