Янаки Стоилов коментира бъдещето на БСП

  • 08 април 2021 12:30

  • 3832
  • 8
Янаки Стоилов коментира бъдещето на БСП
© Булфото, архив

В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е вече се чуха искания за оставки на лидера Корнелия Нинова. Причината е краха на левицата на тези избори. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изгуби от това, че не можа да спечели подкрепа от протестите, смята Янаки Стоилов.

"В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше различия, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромна част от хората не само не ни възприемат като алтернатива, но дори и като категорична опозиция", каза той пред Bulgaria on air.

"Този ръководен екип носи отговорността и тя включва и председателя. Самият аз поради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като председател на Комисията по идейно и програмно развитие. Това би било рискована стъпка. Но немалък брой от избирателите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е гласуваха за нас поради последователността на партията, а не толкова за начина, по който е възприемана", обясни Янаки Стоилов.

Вижте окончателните резултати от парламентарните избори

Според Янаки Стоилов БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да привлече младите и да даде друга перспектива.

"На следващи избори БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да отиде с промени в политиката, по-добро представителство. Последните години загубихме едно от нашите основни предимства - БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги да има по-висок професионален капацитет в политиката от другите партии, с които се конкурира. Не успяваме да убедим хората, че много от недъзите на днешното състояние се дължат на системата, в която живеем. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да заговори открито чрез официалните си представители, че ние живеем в общество на експлоатация, в което много от работещите са бедни", анализира още бившият депутат.

В следващите седмици предстои да се избере ново Изпълнително бюро.

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е все пак има роля и без нея трудно може да се намери решение", отбеляза Янаки Стоилов.

Според него БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е явно е заявила, че няма да съдейства за каквото и да е правителство на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
3832 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БСП..КРАТУНИ ЧЕРВЕНИ

2021.04.10 | 19:20

8
БОЙ ОТ БОЙКО....ДЕСЕТ ГОДИНИ БАЦЕТО ВИ ТРЕСКА.......НАЙ ВАЖНИЯТ ВЪПРОС Е ..ЗАЩО.....ОТГОВОРЪТ МОЖЕ ДА ГО ТЪРСИТЕ ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ
Dania23

2021.04.10 | 03:52

7
­­­В­и­­ж­­т­­е­­ ­­м­о­­­я­­­т­­а­­ ­т­­­и­­­й­­н­ ­п­­­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­W­­W­W­­­.­B­­G­­1­­­7­­­.­C­L­­­U­B­
Пинокио

2021.04.08 | 17:29

6
"Според Янаки Стоилов БСП трябва да привлече младите" Най-верният способ да бъдеш измамена камила – това е да се считаш по-хитър и умен от младоците .А те са умни и вашите идеи са не струват.
Гражданин

2021.04.08 | 13:42

5
Може би да дойде Станишко,Миков, те да решават,единия далеч лесно се дава,другия беше пълен крах.
pero

2021.04.08 | 13:33

4
Само калъф пробит калъф
Протестиращ

2021.04.08 | 13:17

3
Какво бъдеще, бе, мен?!
Един

2021.04.08 | 12:46

2
С такъв ръководител нищо добро не я чака столетницата..., промяната трябва да започва от г-жа Нинова!
само да питам

2021.04.08 | 12:44

1
КОЙ произведе тоя убит селтак "професор"!!!!!!!???????????

Добави коментар

Водещи новини