Общинските съветници в Стара Загора одобриха предложението на кмета за подпомагане на местния бизнес

  • 25 март 2021 16:34

  • 469
  • 1
Общинските съветници в Стара Загора одобриха предложението на кмета за подпомагане на местния бизнес
© Google Maps

Общинските съветници освободиха от такса за битови отпадъци собственици на недвижими имоти, които не са използвани за съответното им предназначение и извършване на стопанска дейност през месеците януари и февруари 2021г, поради забрана за работа, наложена с нормативен и/или административен акт.

Решението е взето на редовно заседание днес, съобщават от пресцентъра на общината. Дадено е било и съгласие ползвателите на общински терени за разполагане на маси за консумация, от 1 март за срок от 10 месеца, да заплащат 30 на сто от пълния размер местни такси за ползване на общински площи, предаде БТА.

Над 25 хиляди от постоянните жители на община Благоевград са от Северна Македония

Двете предложения са били внесени от кмета на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

По време на днешното редовно заседание на Общински съвет Стара Загора са били разгледани и гласувани над 70 предложения. На второ четене са били приети промени в Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Стара Загора.

По време заседанието са били приети бюджетна прогноза за местните дейности на Община Стара Загора за периода 2022 - 2024 година, както и програмата за развитие на туризма на територията на Община Стара Загора за 2021 г.

Мая Йорданова
469 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lisaa22

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­­и­ж­­т­­е­ ­м­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­т­­и­й­­н­­­ ­­п­у­­­т­­к­а­ ­-­­­ ­W­­­W­­W­­.­B­G­­­1­­7­­­.­­­C­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини