Найденов: Няма да допуснем да ограбят Напоителни системи

  • 11 май 2012 11:56

  • 1274
  • 0
Найденов: Няма да допуснем да ограбят Напоителни системи
©

Не мога да остана безучастен към информацията, която получавам, затова разпоредих на директора на Напоителни системи да спре абсолютно всякакви бракувания. Аз лично съм проверявал няколко сигнала и те не бяха вярни, каза от парламентарната трибуна министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Ако някой от териториалните директори на напоителни системи си е позволил да бракува действащи напоителни системи, ще бъде наказан. Не бива да допускаме да бъде ограбено дружеството, да бъдат взети годни тръби.

Дали ще се заделят ресурси, се гласува в народното събрание и това са пари от бюджета. В последните години не могат да бъдат заделяни пари за хидромелиорация и напоителни системи. В момента се подготвя Национална водна стратегия, който вече се обсъжда на министерски съвет, съобщи министър Найденов.

Две трети от производителите в България произвеждат сирене от мляко, цената му е стабилна, няма да скочи. Надяваме се да извадим палмовото масло от сиренето и кашкавала заради качеството на продуктите. Това заяви в парламента министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

„Продукт от мляко и сега струва много повече, отколкото от палмово масло. Така че сега коментираме мерки само за тези от тях , които са произведени от палмово масло”, каза Найденов. Според него – при въвеждане на по-строгите мерки по-скоро може да се намали предлагането или да изчезне от пазара точно онзи продукт, произведен от палмово масло. „Въпросът тук е икономически – доколко по-бедни хора или пенсионери могат да си позволят продукт от мляко.

Аз отговарям за това продуктите да бъдат качествени. Да се надяваме, че можем да извадим палмовото масло от сиренето и кашкавала. Наредбата за това вече е приета от Министерски съвет. Има настояване от част от млекопреработвателите, които твърдят, че по този начин им съсипваме бизнеса, че ще има безработица”, посочи Найденов. Министърът е разговарял отново с премиера по темата. „В първоначалния вариант на документа производителите нямаха право в една и съща мандра да произвеждат продукти от мляко и от заместители”, уточни Найденов. Производителите са представили пред министър Найденов аргументи, че това означава фалити. „В момента работим по процедура, която да позволи в определен времеви график да се отделят двете производства в зависимост от поръчките, които имат и с предварителна заявка. Мисля си, че те за пореден път ще се опитат да заобиколят законодателството, затова сме предвидили промяна в закона за въвеждане на драконовски глоби”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

По темата за бездомните кучета министър Найденов заяви, че след разговори е останал вариантът за облекчения вариант за приюти за кучета. „Диагнозата за кучето дали е злонравно или болно може да я постави само ветеринарният лекар”, каза Найденов и подчерта, че идентификационните чипове за кучетата няма да бъдат свързани с GPS система. Според него – това е „смехотворно, а и твърде скъпо” – да слагаме GPS на бездомните кучета.

Агенцията по храните няма да бъде местена на друго място, не сме коментирали подобно нещо, бе категоричен Найденов в отговор на журналистически въпрос.

Последвайте канала на

1274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини