Столична община получи 20 млн. лева за закупуване на нови метровлакове

  • 24 март 2021 10:52

  • 929
  • 3
© Булфото (архив)

20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община по време на редовното заседание на кабинета. Средствата се предоставят за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

По време на заседанието на Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за подкрепата, която правителството оказва на столицата.

,,С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото'', заяви Фандъкова.

Протече метростанция "Сердика"

Тя отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Кметът на Столичната община акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет.

Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София, допълни Фандъкова.

Третият лъч на метрото отново работи изцяло

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ и веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард "Цар Борис III".

Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше, напомни премиерът Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
929 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Johannaa21

2021.04.10 | 03:54

3
­­­В­­­и­ж­­­т­е­­­ ­­­м­­­о­­­я­­т­­а­­­ ­т­­и­й­н­ ­­п­­у­т­к­­­а­­ ­-­­ ­W­­­W­­W­­­.­­­B­G­1­­­7­­.­­C­­L­U­­­B­­­
Иван Петров

2021.03.24 | 13:41

1
Изглежда Фандъкова се надява на късата памет на софиянци и пропуска да спомене за кога отлага откриването на метролиния №3 - от Кр.село до Овча купел.Госпожата си направи магистрала до вкъщи,а другите работи за нея нямат значение.Искам да й припомня,че единственото спасение за некадърния политик е честността /или оставката разбира се/.

2021.04.04 | 17:54

2
Платен трол

Добави коментар

Водещи новини