Доц. Огнян Минчев за шпионския скандал: Интересите на Русия са доста добре представени в българското общество

  • 23 март 2021 21:24

  • 830
  • 7
Доц. Огнян Минчев за шпионския скандал: Интересите на Русия са доста добре представени в българското общество
© Булфото, архив

Шпионският скандал е скандален заради това, че група от 5-6 човека може да функционира в Министерството на отбраната, да доставя секретна информация на руското посолство и това да бъде вършено почти открито. Този скандал е индикатор, че интересите на Русия са доста добре представени в българското общество. Те влияят и контролират на всички нива българските институции, икономика“. Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев. 

По думите му българската държава е опасно пробита от гледна точка на своята ефективност и на защита на своите интереси. 

„Докато имаше период на положителни партньорски отношения между Русия и Запада, недостатъците на българската система за сигурност, на българската политика в защита на националния интерес и адекватно поведение спрямо разделението на света бяха по-прикрити. С антагонизирането на отношенията между Запада и Русия страната ни се оказва в по-безпомощно състояние“, коментира Минчев.

Мария Захарова: София да прекрати участието си в „лова на вещици“

Относно напрежението между САЩ и Русия политологът изтъкна:

„Думите на президента Джо Байдън са свързани с натрупващите се доказателства на активна организационна дейност на руските специални служби в премахване на опоненти на режима в Москва. Но от гледна точка на дипломатически етикет, това са тежки думи. Не е известно докъде ще стигне руската реакция. Илюзорно е да очакваме прекалено емоционална руска реакция. Ще се случи вледеняване на руско-американските отношения, една нова студена война, която е в ход от известно време и без думите на Байдън".

"Тази нова война е свързана с директния сблъсък на интересите на Запада и на САЩ с интересите на Русия в тяхната интерпретация на една непрекъсната все по-активна интервенционистка политика на различни места", допуска още политологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
830 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Jessicaa18

2021.04.10 | 03:54

7
­­­В­­­и­­­ж­­­т­е­ ­­­м­о­­я­­­т­а­ ­­т­­­и­й­­н­ ­п­­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­W­­­W­.­B­­­G­­­1­­­7­­­.­­C­­L­U­­­B­
мефистофел

2021.03.24 | 10:36

5
Що не наминеш към България Марийче Захарно като най-голямата "вещица" ще лапнеш дръжката барабар с метлата.Амин.

2021.03.24 | 14:25

6
Най-големите боклуци сте децата на съветските подлоги.
Оги Свинчев

2021.03.24 | 05:49

2
Аз съм доцент по Научен Комунизъм, отхранен в катедрата по Научен Комунизъм на Софийския държавен университет, тогава мътех главите на студентите с най-прогресивното учение, а днес съм Активен Борец Против Фантасмагорийте на Куманизма (АбПФК).
Оги Свинчев

2021.03.24 | 09:41

4
Действително, аз съм трол и фурнаджийска лопата, която дълбокок лиже ректалния сфинктер на всяка власт.

2021.03.24 | 06:14

3
Трол
xx

2021.03.23 | 21:33

1
....икономическите отношения/товарооборота между САЩ и Русия всяка година бележат ръст...

Добави коментар

Водещи новини