ВМРО сигнализира за скандална поправка в доклада на ЕП за Македония

  • 23 март 2021 15:34

  • 5008
  • 23
ВМРО сигнализира за скандална поправка в доклада на ЕП за Македония
© Getty Images (архив)

За скандална поправка в Доклада за Македония, който трябва да се гласува след два дни, сигнализира заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки (видео тук). Тя е направена от представители на социалистите и "зелените" в Европейския парламент. Поправката 77-А е насочена срещу българския национален интерес в РС Македония, за който единственият гарант е ВМРО.

Скандалната резолюция гласи следното: ,,Осъжда неотдавнашните провокативни изявления на български правителствени служители по исторически въпроси, засягащи Северна Македония, които противоречат на духа на Договора за добросъседски отношения с България. Призовава българските органи да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България. Приветства зрелия и балансиран отговор на тази провокация от страна на правителствените служители в Северна Македония.''

Тук е визирана позицията по македонския въпрос на председателя на ВМРО и заместник министър-председател на Република България Красимир Каракачанов.

Тази национално предателска поправка показва две неща: че ВМРО е на прав път и че ако социалисти, розови и зелени се доберат до властта у нас, Македония отново ще бъде предадена, категоричен е Джамбазки. Той припомня, че едва ли е случаен фактът, че поправката е подписана от партията, на която е председател Сергей Станишев.

Тази поправка е позор! Не само защото е подписана от ПЕС на Станишев. Тя е позор, защото първо, се намесва във вътрешните работи на България, второ, е лъжлива и невярна от началото до края. Предполагам, че някой от моите колеги в ЕП е направил много голям компромис със съвестта си, така да го кажа. За да не кажа, че предполагам, че са били обект на скопски лобизъм. Защото за да напишеш такава откровена лъжа и такава откровена глупост или трябва да си направил компромис под някаква форма на лобизъм, или мястото ти не е в Европейския парламент, допълва българският евродепутат.

ВМРО припомня, че скорошните изявления на българските правителствени служители по никакъв начин не са провокативни, а представят историческата истина и са в защита на българския национален интерес. Българските органи няма да се въздържат от историческата истина. Напомняме, че на този фон правителствените служители на Северна Македония в момента преследват македонските граждани, които са си купили български книги. Според нас това е средновековно мракобесие и преследване на правото на тези хора да четат книги на български език. В момента сме свидетели и на това как властите в Скопие разследват участник в песенен конкурс, защото е заявил българския си произход, което е още по-скандално.

Нека припомним и какво провокира позицията на ВМРО по отношение на избрания да представлява РС Македония певец Васил Гарванлиев на Евровизия. А именно агресивният антибългаризъм, който отново дойде от Скопие, защото този млад мъж е с български произход и показа българското знаме в клипа.

Македонският участник на „Евровизия“ се извини за българския флаг в клипа си

ВМРО никога няма да накърни интересите на събратята ни от другата страна на границата. Но трябва да е напълно ясно, че ВМРО няма и да допусне нахлуването на войнстващия сърбомакедонизъм в ЕС.

Novini.bg
5008 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Dianaa20

2021.04.10 | 03:54

23
­В­­и­­­ж­­­т­е­ ­­м­­­о­­­я­­т­­­а­ ­­т­и­­­й­­н­­ ­п­­­у­­­т­­­к­­а­ ­-­ ­W­­­W­W­­­.­­B­G­­1­7­­­.­­­C­­­L­U­B­
Българин !

2021.03.27 | 20:42

22
Джамбазки е прав на 100% ! Комунистите и Г. Димитров предадоха майка България!
07

2021.03.25 | 09:30

21
Общо взето много неверни твърдения и политически заклинания.Иначе това е европейския съюз.Либерален към джендърите.И призоваващ към приемане на истамбулската конвенция.Ами вижте какви какви хора имат на ръководни постове.

2021.03.23 | 19:01

18
ИСТИНАТА Е , ЧЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТИКВОЧА , ЕС НИ СМЯТА ЗА ЕДНА ЦИГАНСА ДЪРЖАВА , С ЕДНО КОРУМПИРАНО И МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И АВТОРИТЕТ , КОЕТО СИ Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЖИВАТА ИСТИНА .
поправка

2021.03.23 | 21:34

20
истината е че в европарламента се намърда 5 тата колона на москва станишко и дъртата му любовница завършили в москва не знам кво си
Счетоводител

2021.03.23 | 20:19

19
Другари хората нямат пилешки мозък ! Много добре изпитаха на гърба си вашите "управления"...Не са и слепи затова на 4 ти с № 28 !!!

2021.03.23 | 18:36

17
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните мутро-производни .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане
Гражданин

2021.03.23 | 18:24

16
Разбира се че е логично ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ И ДРУГАРКАТА ЙОНЧЕВА РУСКИ ПОДЛОГИ ДА КЛАТЯТ СТОЛА И СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И РУСКИ И НА РС МАКЕДОНИЯ НО НЕ И НА БЪЛГАРИЯ!!! ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ НА ТЕЗИ ДА ИМ БЪДЕ ОТНЕТО ГРАЖДАНСТВОТО!!! ТЕЗИ ТИПОВЕ САМО РАБОТЯТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!!
Българин

2021.03.23 | 18:15

15
Мръсните комунисти ,подлоги на Русия,РС Македония , срещу собствената си родина само ровят! Кой ги изпрати във Брюксел?То не беше ли резолюция след резолюция срещу килата ни родина!!! И сега за шпионажа вместо да излезнат със позиция във защита на националната сигурност пак глупости и антибългарска политика видят включително Радев и ДБ !!; Пази Боже тези да вземат властта!!! ВМРО БИ ТРЯБВАЛО ДА СПЕЧЕЛИ А НЕ ТОЗИ ПРОСТАК ТРИФОНОВ!!!
Kosmonaft

2021.03.23 | 16:30

2
ВМРО винаги говорят много, но малко действат, особено в предизборните кампании те едва ли не са "единственият спасител" на българщината, но след изборите намаляват темпото и почват да говорят за бг Македония и за българските македонци, хъм българи хъм македонци, не я разбирам таз работа.

2021.03.23 | 18:11

14
платен от мафията трол

2021.03.23 | 16:46

3
Те само говорят и нищо не правят,едно голямо и безкрайно мрънкане на била войводата.

2021.03.23 | 16:59

6
КОГАТО ЦВЕТАНОВ ИСКАШЕ ГЕРБ ДА ИЗГОНИ ДПС, БОРИСОВ ГО ИЗГОНИ ОТ ГЕРБ, СЕГА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ - ГЕРБЕРСКОТО ЧОВЕЧЕ ВЪВ ВМРО РЕВЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА УЙ.

2021.03.23 | 18:11

13
платен от мафията трол

Добави коментар

Водещи новини