Икономическият и социален съвет със становища за Стратегията за здравеопазването

  • 22 март 2021 14:53

  • 338
  • 2
Икономическият и социален съвет със становища за Стратегията за здравеопазването
© Булфото, архив

Икономическият и социален съвет ще разработи становища за Стратегията за здравеопазването 2021- 2027 и за реформата на социалната система. Това се казва в съобщение на шредседателя на съвета Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Членовете на Икономическия и социален съвет се обединиха около необходимостта да се изрази становище по реформите в сферата на здравеопазването и социалното подпомагане. На третата си пленарна сесия Икономическият и социален съвет прие промени в Плана за дейността си през 2021 г., като добави към него становища по Националната здравна стратегия 2021 – 2027 г. и по реформата в социалното подпомагане. Двете нови теми в плана са по предложение съответно на Министерството на здравеопазването и на Министерството на труда и социалната политика.

Сачева с подробности за осигурителния доход и периода на новите мерки

Първите теми за тази година, по които още през април ще има становища, са свързани с ефекта на икономическите мерки за преодоляване на последствията от Ковид - кризата и по Стратегия на ЕС за либерализация и интеграция на енергийната система – задачи и перспективи за България. Ефект върху енергийната бедност и мерки за преодоляването й.

Последвайте канала на

Novini.bg
338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Heathera20

2021.04.10 | 03:54

2
­­В­­и­­­ж­­­т­е­­­ ­­м­о­­­я­­­т­­а­­­ ­т­и­­й­­н­ ­­­п­у­­т­к­­­а­ ­-­­ ­­­W­­W­­­W­­.­B­­G­­1­­­7­­­.­­­C­­L­­U­­B­­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.22 | 15:37

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

Добави коментар

Водещи новини