МО ще стартира първите процедури по отстъпено право на строеж за осигуряване на жилища за военнослужещите

  • 11 март 2021 18:57

  • 840
  • 4
МО ще стартира първите процедури по отстъпено право на строеж за осигуряване на жилища за военнослужещите
© Pixabay

Министерството на отбраната ще стартира първите процедури по отстъпено право на строеж за осигуряване на жилища за военнослужещите, съобщиха от ведомството.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е откроил пред журналисти недостига на жилища за военнослужещите като един от въпросите, за чието решение се работи и сега. Дълги години практика е било имотите на Министерството на отбраната, които са на хубави места в градовете, да бъдат подарявани на общини или продавани на частни фирми, е посочил Каракачанов. Подготвили сме цял списък от имоти, разположени в основните гарнизони - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, които под формата на отстъпено право на строеж ще бъдат обявени на търг и ще бъдат придобивани жилища в завършен вид, е разяснил министърът. През последните две години се подготвят всички необходими документи и предстои скоро да стартират първите процедури по отстъпеното право на строеж, за да може да бъде решен и този проблем. Министър Каракачанов е посочил, че в разработените проекти се предвижда освен жилищни блокове да бъдат изградени и детски центрове и градини за децата на военнослужещите.

Не са предприемани разговори за цената на втората група от 8 самолета Ф-16, е казал Каракачанов в отговор на въпрос за появила се в медиите информация, че те ще са много по-скъпи. Той е припомнил, че през август МО изпрати писмо до производителя "Локхийлд Мартин" за техните възможности за цени и наличности на самолети. Оттук нататък аз мисля, че това ще е работа за следващото правителство - да проведе преговорите. Когато се проведат разговорите, ще трябва да бъде внесен проект в Министерския съвет и в парламента, и ако Народното събрание го одобри, и каквато сума одобри, това ще бъде решението, е посочил министърът на отбраната.

Четвърти артилерийски полк в Асеновград отбеляза Деня на ракетните войски и артилерията

Той е отбелязал, че при преговорите ще трябва да бъде решен не само въпросът за цената на осемте Ф-16, но и за начина на плащане. "Едно е ясно, повече няма да има еднократно плащане, ще има разсрочено плащане. Но на колко вноски, какви суми е въпрос на преговори", е казал Каракачанов, който днес в Асеновград е участвал в проявите за Деня на ракетните войски и артилерията, честването на 108 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и на 93 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.

Последвайте канала на

Novini.bg
840 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Michellea19

2021.04.10 | 03:56

4
­В­и­ж­т­­­е­­­ ­­­м­­о­я­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­ ­­­п­­у­т­к­­­а­­ ­­-­­ ­W­­W­­­W­­­.­­­B­­G­­­1­­­7­.­­­C­­L­U­B­
СДС-Чумата

2021.03.12 | 07:22

3
СДС-Шайката изкорми държавата ,окраде и унищожи всичко добро,включително и армията, така че в този жилищен блок Шкембе вАевода преспокойно може да настани цялата ни армия, даже ще останат и малко незапълнени апартаменти. Изводът какъв :Никога вече да не допускаме до властта членове на СДС-Шайката и бивши комАняги и ...тикви
Веселин Василев

2021.03.11 | 19:49

2
Закъснели сте!!!!
Hgh

2021.03.11 | 19:45

1
Ne e normalno 6te se izbiqt tap

Добави коментар

Водещи новини