Министърът на отбраната ще посети гарнизон Асеновград

  • 10 март 2021 11:38

  • 335
  • 1
Министърът на отбраната ще посети гарнизон Асеновград
© Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще посети гарнизон Асеновград утре, съобщиха от ведомството.

Той ще присъства на проявите, посветени на Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия, честването на 108 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и на 93 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.

Министърът на отбраната ще бъде посрещнат с военен ритуал. Той ще приеме строя на представителните блокове и ще произнесе приветствено слово по повод годишнините.

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще наградят отличили се военнослужещи от военното формирование.

Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

В продължение на двадесет години /от 2001 г./ военното формирование в Асеновград е домакин на честването на 11 март, Ден на ракетните войски и артилерията на Българската армия. На 11 март 1913 г., по време на боевете от Балканската война /1912 - 1913/, започва артилерийската подготовка на атаката, предшестваща щурма на Одринската крепост, а 36 часа по-късно Одрин е превзет, като основна заслуга за това има българската артилерия. Със заповед на министъра на отбраната от 1992 г. датата 11 март е определена за Ден на ракетните войски и артилерията на Българската армия и празник на 4-и артилерийски полк. За първи път празникът се чества през 1993 година.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
335 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Michellea22

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­и­­ж­­т­­е­­­ ­­м­­­о­я­­­т­а­­­ ­­­т­и­­­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­к­а­­­ ­­­-­­ ­­W­W­­­W­­.­­B­­­G­­­1­7­­.­­­C­­­L­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини