Отпуснаха 3 млн. лв. за ремонт на манастирския комплекс „Рождество Христово“ – Шипка

  • 10 март 2021 11:13

  • 515
  • 11
© Министерски съвет

3 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание на Българската православна църква – Българска патриаршия. Средствата се предоставят за ремонтни дейности в манастирския комплекс „Рождество Христово“ – Шипка.

С тях ще се реновира сградата на бившата Семинария, която е в изключително лошо състояние, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов: Имаме отлични условия за поклоннически туризъм

„Това е грижата на всички тези, които един път в годината, на 3-ти март, се качват на Шипка, изговарят високопарните си слова, добре заучени и след това си заминават. Те се качват там, където целият народ като отиде, се чувства свободен, и говорят от името на народа. А манастирът виждате в какво положение е“, отбеляза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Снимки: Министерски съвет

Министър-председателят напомни, че миналата година правителството отпусна 1,6 милиона лева за ремонт на камбанарията и по нея вече се работи активно като е изградено 53-метрово скеле. „На храм-паметника Шипка, който е върху кръвта на загиналите хора за нашето Освобождение, камбанарията щеше да падне“, напомни министър-председателят.

Снимки: Министерски съвет

„Това е символът на България, на Освобождението, направен в памет на всички жертви, паднали за нашето Отечество“, отбеляза Старозагорският митрополит Киприан и благодари за осигурените средства за манастирския комплекс „Рождество Христово“ – Шипка. В сградата на Семинарията е предвидено да има неделно училище, лекарски и зъболекарски кабинет.

Снимки: Министерски съвет

Вижте и това видео от нашия архив:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
515 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
суджук гейт

2021.03.10 | 14:08

11
Дали Бойко суджука се чувства добре като гледа че българите са с най ниски заплати. Задава ли си въпроса че като влезне в затвора, загорелите пандизсчий много ще му се радват.
Геновева Палмър

2021.03.10 | 14:02

10
След като комунистите ограбиха държавата с куфарчетата и след тях командира Иван мургавия и диктатора Борисов я унищожиха; повече няма да гласувам за никой. Ззаради тях хората мразят политиците.

2021.03.10 | 13:51

9
Нищо неви вярваме-разбойници долнопробни ненаситни.За всичко лъжите мажите сучите,за да вие добре и за да има какво да брущолевите.Чума даве свърши,България дасе отърве от тази тирания.Бойко престъпника щени решава съдбата!!!
лъжеца агент Буда

2021.03.10 | 13:50

8
Вместо да се прави на състрадателен и да отпуска на храмовете държавни пари, нека дарява с тези който е ограбил държавата. Българите с ниските заплати се превръщат като него в крадци.
Пешева

2021.03.10 | 13:29

7
Бойко суджука ако получава минимална заплата няма така да прахосва държавни пари. Освен това няма да бъде в услуга на престъпниците защото мястото му е в затвора.
диктатора мутра

2021.03.10 | 13:21

6
Много престъпници от България издирвани от интерпол бяха арестувани и върнати в България. Но властите са в добри отнушения с тях и не ги осъждат. Да вземат от техните милиарди за подпомагане на храмовете. В противен случай са техни съучастници в престъпленията.
възмутително

2021.03.10 | 13:09

5
Тиквата проста мисли хората за глупаци и постоянно ги лъже и унищожава държавата. Трябва да направи минималните заплати като тези в съседните ни държави от ЕС. Държавния заем го прахоса без да повиши заплатите каквито са в Европа. Освен затвор той трябва да бъде линчуван.
Aнджел Карузо

2021.03.10 | 13:00

4
Тиквата лесно раздава държавни пари, но нека да ги дава тия от чекмеджето си. На любовниците си също купува апартаменти с държавни пари. Тези който гласуват за него на рамо да си го носят. Всички след преврата разграбиха държавата. Затова трябват нови хора които да осъдят престъпниците който ограбиха държавата.
Розата

2021.03.10 | 12:36

3
Абе тия двамата идио.ти що са без маски?АНЕКОЙ ДА ОТГОВОРИМОЖЕ И БОТОКСА?
Какво

2021.03.10 | 12:29

2
странно ?????Това пак ни го припомнят как Бою се мазни на попове с нашите пари,за да ги печели като дилъри на Герб за изборите.Този отвратителен ченгеджия трябва да разбере къде му е мястото,при бай СТАВРИ.

Добави коментар

Водещи новини