Помощта за бг музикантите: Искрен Веселинов от ВМРО иска извънредно заседание на парламента

  • 07 март 2021 13:29

  • 1471
  • 7
Помощта за бг музикантите: Искрен Веселинов от ВМРО иска извънредно заседание на парламента
© МС

Настояваме за извънредно заседание на НС за квотата българска музика! Обещанието към певците от вчера може да бъде прието още в този парламент. За това призова председателят на парламентарната група на патриотите в 45-ото НС Искрен ВеселиновИскрен ВеселиновИскрен Василев Веселинов е български политик от ВМРО, народен представител от в свой пост във „Фейсбук“. Причината е вчерашната публикация в социалната мрежа на министър-председателя Бойко Борисов, от която става ясно, че той приема идеята на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, която беше внесена и като промяна в Закона за радиото и телевизиятя преди повече от година.

Целта ни беше поне 30% от съдържанието на електронните медии, което ни залива и дори на подсъзнателно ниво променя културната ни матрица, да бъде българско. Взехме пример от демократична Франция, където процентът е доста по-висок. Тази пролет парламентарната комисия по култура и медии, доминирана от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, го отхвърли. „За“ гласуваха само двамата представители на ОП – Мария Цветкова и Христиан Митев. Законопроектът ни изобщо не бе допуснат до пленарната зала на парламента (пак от ГЕРБ), а да фабрикува доводи „против“ бе ангажирана дори комисията за защита на конкуренцията, като че ли става дума за колбаси, а не за духовност, пояснява в поста си идеята Веселинов.

Срещу това обаче против бяха абсолютно всички парламентарни групи, включително и тази на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Ето защо ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа смятаме, че политическото танго е нещо, което, ако се „заиграва“, то трябва поне да е в полза на хората. Призовавам лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да докаже, че обещанието му не е поредната предизборна „акция“ и да гарантира приемането на закона още сега", пише Веселинов и допълва:

"Цвета Караянчева (председателката на НС от ГЕРБ) да свика извънредно заседание на парламента и да приемем нашия закон, гарантиращ не само материалното оцеляване на българските творци, но и запазването на българската култура и идентичност".

Каракачанов: Няма да позволим вмешателство във вътрешните работи на България

"И нека, в едно такова заседание да се разгледа и друго предложение на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа – това за разширяване пределите на неизбежната отбрана. Ставаме свидетели на зачестили нападения по селата, а хората не могат да се защитят сами, защото сега законът ги спира. Този законодателен проблем също трябва да се разреши в спешен порядък", каза още Веселинов. 

"Сега е моментът да покажем единство и висока парламентарна култура. Всичко друго е „игра с публиката“, коментира още заместник-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа", допълва той. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1471 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Jasminea17

2021.04.10 | 03:56

7
­­В­­и­­ж­­т­е­­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­а­­ ­­т­­и­й­­н­ ­­п­­­у­­­т­­­к­­а­­­ ­­-­­ ­W­­­W­­­W­­­.­B­­G­­1­7­­.­­C­­­L­­U­­B­
ANTIFA

2021.03.07 | 23:19

6
ТЕЗИ ОТ ГЕРБ СА НАЙ -ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ КРАДЦИ И МАНИПУЛАТОРИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ КОИТО ГЛАСУВА ЗА ТЯХ И ЗА С.ТРИФОНОВ И ЗА ВМРО АТАКА И НФСБ МРАЗИ БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ ВОЛЯ ИМ БЕШЕ ПАТЕРИЦА НА ТЕЗИ КРАДЦИ
Павлов

2021.03.07 | 15:24

5
За какви музиканти става въпрос.Това са едни псевдо музиканти.Вижте само недоправените гномчета Аргирови.Какво предлагат те като музика.Нищо, а за това нищо искат пари от народа.
Яна

2021.03.07 | 14:48

3
И тези се взеха за велики. Ако не бяха ГЕРБ щяхте да направите нещо на куково лято.

2021.03.07 | 14:56

4
Че те и с герберастите пак едно голямо нищо сътвориха.
Great

2021.03.07 | 14:37

2
Тези популисти от ВМРО да се разкарат.
Просто човек

2021.03.07 | 13:56

1
Малоумници, в 12 без 5 се сетихте?!

Добави коментар

Водещи новини