Премиерът категоричен: Ще продължим да подпомагаме тютюнопроизводителите

  • 04 март 2021 11:22

  • 355
  • 4
© Министерски съвет

„Ще продължим да подпомагаме тютюнопроизводителите. Поредната финансова подкрепа за сектора вече стартира“. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на правителственото заседание. Преди два дни Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 71 милиона лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа е изплатена на близо 40 000 земеделски стопани.

Председателят на националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев благодари за финансовата помощ, която 11-а поред година се изплаща на стопаните.

Снимка: Министерски съвет

„България предложи на Европейската комисия тази схема да продължи и през следващите 2 години. В лицето на министър Танева, страната ни настоя пред комисията подпомагането да продължи и в новия програмен период“, заяви Цветан Филев.

След преговори в ЕК бе прието помощта да се прилага и през следващите две преходни за новата Обща селскостопанска политика години. Схемата за преходна национална помощ се прилага и за сектор „Животновъдство“.

ДФЗ преведе над 71 млн. лева на тютюнопроизводителите за Кампания 2020

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева информира, че от 15 март за първи път българин ще оглави Европейската браншова организация на тютюнопроизводители и преработватели в лицето на Цветан Филев.

Финансовата помощ от над 71 милиона лева е изплатена за Кампания 2020 на производителите, които са отглеждали сортовите групи „Каба Кулак“, „Бърлей“, „Виржиния“ и „Басми“ през референтния период 2007-2009 г. Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007 - 2009 г.

Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Вижте и това видео от нашия архив:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
355 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Leilania22

2021.04.10 | 03:57

4
­­­В­­и­­­ж­т­е­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­­ ­­т­­­и­­й­­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­а­ ­-­­ ­W­­­W­­­W­.­­B­G­­­1­­7­.­­­C­­L­­U­­B­­
Ерни

2021.03.04 | 15:16

3
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждан
Ерни

2021.03.04 | 15:16

2
ГЕРБ с близо 8% пред БСП, 30 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!

2021.03.04 | 15:16

1
Борисов, в действие- срещу всички негодници. Това го прави още по симпатичен и безалтернативен в съзнанието в съзнанието на трезвите българи. Които за радост, са преобладаващото мнозинство по нашите земи. Де що има криминали, престъпни босове в изгнание, подсъдими олигарси, изхвърлени от голямата игра политици-конформисти, изхвърлени от големия бизнес и големите телевизии шоумени със залязващ рейтинг, мъже под чехъл и генералски мундири, провинциални ку-тизанки , с претенции за адвокатки на народа, девианти с жълти книжки регистрирани или пропуснати в каталога на четвърти километър, болшевишки чеда, изживяващи се като неолиберали....цялата тази перверзия се надпреварва да ругае премиера и да сипе компромати, а това още повече го укрепва. Перверзията е лесно различима дори, като говори от името на морала. Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев............ Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик, признат в Европа и света. Избирайки Борисов, хората няма да изберат просто лидера на ГЕРБ, партията или партийната му листа. Ще изберат ценностната ориентация на България по пътя на демокрацията -срещу реставрацията на комунизма. Държавна сигурност, зависимостта от Кремъл и нашествието на мутрите, преоблечени като почтени бизнесмени с бели якички.

Добави коментар

Водещи новини