Посланикът на Италия Джузепина Дзара посети Пловдив

  • 26 февруари 2021 17:44

  • 520
  • 2
Посланикът на Италия Джузепина Дзара посети Пловдив
© Посолство на Италия в София

Посланикът на Италия Джузепина Дзара посети Пловдив, за да се срещне с местната власт, с представители на италианската общност и с италианските предприемачи.

Придружена от Почетния Консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, посланичката проведе сърдечни разговори с пловдивския кмет Здравко Димитров - Здравко Димитров - Зико и с Областния управител на Пловдивска област Дани Каназирева, по време на които бяха обсъдени конкретни теми, свързани със сънародниците ни в града и с възможностите за бизнес за италианските фирми.

Италия въвежда нови ограничителни мерки за предстоящите празници

Посещението предостави възможност на Посланичката и за среща с преподавателите по италиански език и с учениците на Езиковата гимназия "Иван Вазов" - Езикова Гимназия Иван Вазов, където се преподава италиански език на над 240 ученици, с ректора на Пловдивския медицински университет, където са записани над 200 студенти от Италия, и с артистичния директор на State opera Plovdiv - Държавна опера Пловдив Лучано Ди Мартино.

Последваха множество срещи с италиански предприемачи в областта, сред които Зобеле, Третех, Бултек и Ригони ди Азиаго България. Търговското партньорство и дейността на италианските фирми в страната бяха в центъра на разговорите с изпълнителния директор на Индустриална зона Тракия - Пламен Панчев и с директора на Международен Панаир Пловдив - International Fair Plovdiv Иван Соколов.

Novini.bg
520 2

Коментари 2

Добави коментар
Angelaa23

2021.04.10 | 03:57

2
­­­В­­­и­­­ж­т­­­е­ ­­­м­­­о­­я­­­т­а­ ­­т­­и­­й­н­­ ­­п­у­­т­­­к­­а­­ ­­-­­ ­­­W­W­­­W­­­.­­­B­­­G­­1­­­7­­.­C­­­L­­U­­­B­
''правосъдието''

2021.02.27 | 15:42

1
Българските политици направиха страната ни в бунище на Европа с италианския буклук.

Добави коментар

Водещи новини