Борисов ще участва във видеоконферентна среща на членовете на Европейския съвет

  • 25 февруари 2021 08:06

  • 622
  • 6
Борисов ще участва във видеоконферентна среща на членовете на Европейския съвет
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва днес и утре във видеоконференция на членовете на Европейския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Основните теми на разговорите ще бъдат настоящата ситуация във връзка с пандемията, свързана с COVID-19, готовността за реакция при заплахи за общественото здраве, сигурността и отбраната на Европейския съюз, както и отношенията с Южното съседство.

В началото на срещата лидерите на държавите от ЕС ще направят преглед на епидемичната обстановка и ще обсъдят продължаването на координирането на действията в отговор на пандемията. Членовете на Европейския съвет ще акцентират върху процеса на разрешаване, производство и разпространение на ваксините, както и върху движението на хора между различните държави.

Европейският съвет ще обсъди онлайн пандемията и сигурността

По време на видеоконференцията ще се дискутират последващите действия във връзка с пакета на Комисията за Европейския здравен съюз и възможните стъпки като одобряване на инструментите на Съюза за подготвеност, ранно предупреждение и предотвратяване, управление на кризи и реакция при кризи, подкрепата на научните изследвания и иновациите с производството на ваксини и медицински материали от критично значение.

Във втория ден от срещата си лидерите ще разгледат европейската политика за сигурност и отбрана. Те ще акцентират върху укрепването на политиката на ЕС за сигурност и отбрана, върху възможностите за увеличаване на способността на Съюза да действа самостоятелно, както и върху развиване на партньорствата в областта на сигурността и отбраната и по-специално с НАТО.

Европейският съвет ще приключи с дискусия относно стратегическо обсъждане на отношенията на ЕС с държавите от Южното съседство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
622 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Jodya21

2021.04.10 | 03:57

6
­В­и­ж­­­т­­е­­ ­­­м­о­­­я­т­­­а­ ­т­и­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­­а­­ ­­-­­­ ­W­­W­­W­­­.­­B­­G­1­­7­­.­­C­­­L­­­U­­­B­
Димо Халачев

2021.02.25 | 14:45

5
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане
ще

2021.02.25 | 09:15

4
тиквата ще кима като мобилизиран кон на снесените заповеди и ще пусне някой ганьовски лаф да се направи на велик. вероятно няма да пропусне да се хвали и ще предизвика искрен смях сред евролидерите.

2021.02.25 | 09:11

3
Европейските лидери пак ще се забавляват с нашия Ганьо.
група пенсионери,не британски

2021.02.25 | 09:06

2
Директно излъчване от джипката, ли ???
Гюлю-гюлю-гюлюю

2021.02.25 | 08:12

1
Ще им разяснява как се контролира ПАНДЕМИЯТА. И колко много се обичат с р-тийп, делян и ахххмет.

Добави коментар

Водещи новини