Георг Георгиев с изявление за антисемитския скандал в БНТ

24 февруари 2021 16:44

Георг Георгиев с изявление за антисемитския скандал в БНТ
© Булфото (архив)
1024 2

Като национален координатор за борба с антисемитизма изразявам възмущение от направеното изказване с антисемитска насоченост, излъчено на 23 февруари 2021 г. в предаването „Последният печели“ по Българската национална телевизия. Това се казва в изявление на националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Езикът на омразата във всички негови форми няма място в българското публично пространство и негова арена не следва да бъде най-гледаното време на национална медия. Антисемитизмът е исторически изключен от традиционно толерантния характер на българите, заявява Георгиев.

Тиражирането на тези, свързани с отрицанието на един от мрачните периоди в човешката история, е оскърбление към паметта на милионите невинни жертви, добавя той.

Антисемитски скандал разтресе БНТ, Кошлуков с изявление

Категорично се противопоставям на всеки опит за пренаписване на историята. Незнанието е опасно, а изопачаването и премълчаването на истината имат потенциала да засегнат демократичните ценности, които отстояваме като народ, се казва още в изявлението.

Novini.bg
1024 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kellya18

2021.04.10 | 03:57

2
­В­­и­­­ж­­т­­е­­­ ­­­м­­о­я­­­т­а­­ ­­т­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­­у­­­т­к­­­а­ ­-­­­ ­­­W­W­W­­.­B­G­­­1­7­.­C­­L­­U­­­B­
Просто човек

2021.02.24 | 17:33

1
Момченцето с брифинга по фалшива новина...

Добави коментар

Водещи новини