България и УНИЦЕФ продължават сътрудничеството си за гарантиране на правата на всички деца

  • 24 февруари 2021 14:56

  • 180
  • 1
България и УНИЦЕФ продължават сътрудничеството си за гарантиране на правата на всички деца
© Pixabay

Правителството одобри работен план за изпълнение на Програмата за сътрудничество между България и УНИЦЕФ в периода 2021-2022 г. Планираните в документа мерки и дейности са насочени към оказване на подкрепа на институциите в страната за повишаване на ефективността на политиките за деца и укрепване на капацитета на системите за закрила на детето, социално подпомагане и предоставяне на индивидуализирана подкрепа на уязвими деца и семейства. Това съобщават от пресцентъра на МС.

Изпълнението на двугодишния план цели да подкрепи усилията на страната ни за гарантиране на правата и благосъстоянието на всички деца, включително на тези в неравностойно и уязвимо положение, така че те да развиват своя пълен потенциал в едно приобщаващо и закрилящо общество.

Ето дневния ред на правителственото заседание за утре!

Застъпените в документа дейности са от важно значение за изпълняваните национални политики с фокус върху ранното детско развитие, гарантирането на правото на детето да живее в сигурна и подкрепяща семейна среда, приобщаващото образование, превенцията на насилието над деца и закрилата на жертвите, както и върху достъпът до правосъдие/детско правосъдие. Планът отчита и въздействието на кризата, породена от пандемията от COVID-19, и включва дейности за оказване на подкрепа в тази връзка.

Последвайте канала на

Novini.bg
180 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Traneviaa18

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­­и­­ж­­т­е­­­ ­­­м­о­я­­т­­а­ ­­­т­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­т­­­к­а­ ­­-­­­ ­­W­­­W­W­­.­­B­­­G­­­1­7­.­­C­­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини