Росен Желязков в словесен сблъсък с Нинова за концесията на Летище-София

  • 24 февруари 2021 14:45

  • 806
  • 1
Росен Желязков в словесен сблъсък с Нинова за концесията на Летище-София
© Кадър бТВ

Транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети отговори на лидера на БСП за концесията на Летище-София. Темата бе повдигната в парламента, което наложи лично министърът да дойде и да разясни въпроса на соцлидерката.

Желязков каза, че с оглед на пандемията, свиването на полетите в световен мащаб и загубите на летищните оператори, избраният концесионер - „Летище Мюнхен“, на 27 октомври миналата година е предложил нов икономически баланс на концесията, за да може да изпълни заложените в нея ангажименти, като инвестиции от 608 млн. евро, включващи изграждане на нов Терминал 3, проучване за изграждане на нова писта за излитане и кацане, и изплащане на първоначално възнаграждения от 660 млн. лева с ДДС.

На Летище София антигенните тестове са тройно по-скъпи

„Предложението на избрания концесионер е предоставено на генералния директор „Конкуренция“ на ЕК и чакаме решението. Едва тогава ще внеса доклада в Министерския съвет и ще направя предложение за възстановяване на икономическия баланс на концесията“, заяви Желязков, цитиран от БНТ.

„Позицията на БСП винаги е била последователна с това, че е против концесията. Моята цел бе да ви представя тези факти и от висотата на амбицията ви да участвате в управлението, концесията има много предимства и нито един недостатък“, обяви още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Всеки заслужава политиците си

2021.02.24 | 22:00

1
"Летище Мюнхен" е само консултант, а не концесионер.

Добави коментар

Водещи новини