МС одобри допълнение към Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по Право

  • 24 февруари 2021 14:05

  • 259
  • 1
МС одобри допълнение към Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по Право
© pixabay

Министерският съвет одобри допълнение в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на виеше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист", съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С допълнението през учебната 2021/2022 година ще се даде възможност на висшите училища сами да изберат как да организират приема в специалност "Право", като писмените конкурсни изпити няма да са задължителни.

Съюзът на юристите с призив към депутатите: Оттеглете проекта за нова Конституция

Университетите ще могат да изберат друг формат за провеждане на изпит или след решение на Академичния съвет да приемат студенти с успешно издържани държавни зрелостни изпити.

Предвид продължаващата извънредна обстановка, препоръките и прилаганите мерки от здравните власти, най-удачният вариант е приемът на студенти за предстоящата учебна година по специалност от регулираните професии "право" да бъде осъществен по същия ред като предходната учебна година, се посочва в прессъобщението. По този начин ще се сведе до минимум необходимостта от събиране на големи групи от хора във висшите училища с цел опазване на тяхното здраве.

Допълнението е направено след проведени срещи на министъра на образованието и науката и министъра на правосъдието с деканите на всичките девет юридически факултета на висшите училища в страната и ръководствата на висшите училища, се уточнява в прессъобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nataliea21

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­о­­я­­­т­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­W­­.­B­­G­1­­7­­.­­C­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини