Георги Харизанов: Политическата съдба на Радев е в ръцете на БСП

  • 23 февруари 2021 17:40

  • 2203
  • 5
Георги Харизанов: Политическата съдба на Радев е в ръцете на БСП
©

Ако г-жа Нинова продължи с деструктивното си поведение и социалистическата партия не подкрепи г-н Радев, той до голяма степен увисва във въздуха и това ще даде възможност за преразглеждане на политиката на ГЕРБ спрямо президентските избори. Това сподели в интервю за "Фокус" политическият анализатор Георги Харизанов.

,,Предстои да видим. Доколкото знам анонсите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са, че те ще кажат дали подкрепят Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на или не след парламентарните избори. Ако спазят това обещание и обявят май-юни месец какво те мислят да правят, това до голяма степен ще предначертае политическата съдба на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и може би ще даде съвсем друга посока на президентските избори от страна и на ГЕРБ, и на други десни политически сили'', коментира Георги Харизанов.

Ако Бойко Борисов беше подал оставка под натиска на протестите, България щеше да е в непредвидима обстановка. За разлика от предишните пъти, обстановката като че ли го задължаваше да остане на власт. В разгара на COVID кризата, при огромни проблеми за икономиката, при огромен натиск върху публичните финанси да се подпомагат частни сектори, много беше важно да се съхрани опитният екип и да не се губи енергия. Сами разбирате, че ако в навечерието на втората вълна на кризата и на второто затваряне на частни бизнеси бяхме решили като народ и общество, съответно и правителството да тръгнем по път към ново управление, един служебен кабинет щеше да коства много. Щяхме да загубим много голяма енергия и в момента щяхме да се намираме в изключително непредвидима обстановка, като към здравната и от части икономическа криза, щяхме да добавим и политическа такава, разясни още политическият анализатор.

Харизанов за Борисов и джипката: Запазена марка на премиера

Според него избегнатата политическа криза е била от полза за цялото общество.

Така или иначе изборите са само след месец и всеки може да даде оценката си за изминалите четири години и да прецени кой би желал да управлява в следващите четири, допълни Харизанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2203 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Kristina17

2021.04.10 | 03:58

5
­­­В­­­и­­­ж­­т­е­ ­­м­о­­я­­т­а­ ­­­т­и­­­й­н­ ­­п­­­у­т­к­­­а­­­ ­-­­ ­­­W­­W­­­W­­­.­­­B­G­­1­7­­­.­­­C­­­L­­U­­­B­­­

2021.02.23 | 23:29

3
Радьо се изложи, много!
Да бе

2021.02.24 | 07:10

4
Сега ще ходи да се моли на Доган да го подкрепят за президент за втори мандат!
Тахир

2021.02.23 | 17:55

1
ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ НА БСП-КОМУНИСТИ, ТЕ ТАКА СЕ ЯВЯВАТ С ЕДНА ЛИСТА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ПРИПИСВА ОТВРАТИТЕЛНИТЕ СИ НИЗОСТИ НА СВОИТЕ ОПОНЕНТИ. ПО ХОМОСЕКСУАЛЕН ПЪТ СТАНА ГЕНЕРАЛ.
Стефанов

2021.02.23 | 19:52

2
Тахир, и аз съм против президента, но да не обясняваме всичко с сексуалноста.

Добави коментар

Водещи новини