От МВнР отговориха на Радев

  • 22 февруари 2021 14:06

  • 402
  • 2
От МВнР отговориха на Радев
© МВнР

От пресцентъра на Министерството на външните работи изпратиха до медиите официална позиция по повод мнението на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който по-рано призова за своевременна реакция от отговорните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници в югозападната ни съседка.

Публикуваме съобщението от МВнР без редакторска намеса:

"По повод призива на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за “своевременна реакция от отговорните институции в България и РСМ на сигналите за дискриминация на наши сънародници”, Министерството на външните работи би искало да припомни, че винаги е реагирало на подобни сигнали на всички дипломатически нива и често е съобщавало публично за тези свои действия.

Радев: Българите в РС Македония трябва да имат равни права с останалите граждани

Изразяваме удовлетворение, че държавният глава споделя нашата позиция, че Република Северна Македония трябва да уважава правото на самоопределение на всички свои граждани, включително тези с българско самосъзнание".

Последвайте канала на

Novini.bg
402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ясен

2021.02.23 | 15:42

2
Макетата са озлобени преселени Българи .

2021.02.22 | 15:17

1
Така вие декларирате, че македонците не са българи. След като има македонски етнос, различен от българския, как ще има обща история?

Добави коментар

Водещи новини