Лют скандал в парламента, изгониха Павел Шопов

  • 11 февруари 2021 15:43

  • 4864
  • 6
Лют скандал в парламента, изгониха Павел Шопов
© bulphoto (архив)

Пореден скандал се разрази в пленарната зала, заради депутати без маски. Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от "Атака" отново отказа да носи маска в зала, заради което бе отстранен от едно пленарно заседание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на му направи забележка, но той не се съобрази. 

Квесторите му предоставиха предпазна маска, но той отказа да я сложи. Последва критика към ръководството на Народното събрание, че му праща наказателния акт вкъщи, и поиска това да се направи публично в НС и пред медиите. В този момент председателстващият заседанието Емил Христов му спря микрофона и го наказа с отстраняване от едно заседание.

По време на последната точка от дневния ред - плана за отбраната за следващите години, скандалът ескалира. В него се включиха и БСП и ГЕРБ. В пленарната зала с викове от място Спас Гърневски от ГЕРБ критикува червени депутати, сред които и Георги Гьоков, че не носят маските си. "Сложи маска!", викаше Гърневски към левицата. Той бе порицан от Емил Христов.

Гърневски трябва да бъде наказан с отстраняване от поне 3 заседания, защото той обиди председател на комисия, скочи зам.-председателят на лявата група Георги Свиленски. Поведението на Гърневски е олицетворение на упадъка и падението на парламента, посочи той. Христов отказа с обяснението, че вече е наложил наказание. Направих умишлено тази реплика, за да стане ясно, че така, както има заповед на министъра на здравеопазването към всички българи, така и ние сме длъжни да я спазваме, обясни Гърневски.

Десислава Атанасова намекна защо БСП напуснаха парламентарна зала

„Трибуната на НС трябва да е стожер на спазването на правилата, НС трябва да е знак за всеки българин“, каза той и критикува левите депутати, че половината са или без маски, или ги носят под носовете си. „Железен ред трябва тук, не може цял ден да има човек без маска и да е потенциален заразител, другото е комунистическа анархия“, каза още Гърневски.

Емил Христов му спря микрофона и го прекъсна.

„Отказваме да продължим заседанието, докато Гърневски е в пленарната зала“, скочи Иван Ченчев от БСП. Ако не го направите, ще се принудим да стартираме подписка за оставката ви", предупреди той Емил Христов.

Георги Свиленски отново поиска по-сериозно наказание за Гърневски. Емил Христов обаче му каза да постави въпроса пред Председателския съвет на НС.

Последвайте канала на

Novini.bg
4864 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Nancya17

2021.04.10 | 03:59

6
­­В­­и­­ж­т­е­­­ ­м­о­­я­т­­­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­ ­­­п­­­у­­­т­к­а­­ ­­­-­ ­­­W­­W­W­­.­­B­­­G­­­1­­­7­­­.­­C­­L­U­­B­­

2021.02.11 | 18:23

5
ПКП
Спас

2021.02.11 | 17:48

3
Тия отрепки от бсп опорочиха и унищожиха цялата държава а сега ще ги учим пример да дават!!!Вън от парламента !
тиква

2021.02.11 | 18:15

4
Аланкоолу,че ГРОБ,не са ли клонче на БСП,а????
Магелан

2021.02.11 | 17:06

2
Този Гърневски не трябва ли вече да е пенсионер и да си гледа внучетата.Сърдити злобни старчета завладя и без туй цялата Българска действителност.
Андреи

2021.02.11 | 16:32

1
Някои хора ще се побъркате ако навлязат в следващия парламент

Добави коментар

Водещи новини