Каракачанов за Северна Македония: Да подкрепим тези, които ни наричат татари и цигани?

  • 10 февруари 2021 17:54

  • 650
  • 56
Каракачанов за Северна Македония: Да подкрепим тези, които ни наричат татари и цигани?
© БТВ

Да се явим самостоятелно на парламентарните избори е преобладаващото мнение в ръководството на ВМРО и в структурите. Явявахме се поотделно и на европейските, и на местните избори през 2019 година – резултатите са видни. Това може би даде по-голямо самочувстеие на нашата членска маса, която прецени, че е по-удачно да се явим сами. Не е имало никакви драми в коалицията Обединени патриоти след това решение. Това каза в предаването "Лице в Лице" по БТВ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той уточни, че е казал на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за самостоятелното явяване на ВМРО на изборите в същия ден, в който решението е взето от Изпълнителния съвет на партията. В отговор на въпрос разочарован ли е бил Симеонов, Каракачанов заяви: "Най-вероятно".

В края на краищата, както казва народната поговорка – "Глас народен, глас Божи", това беше решението на структурите. Това, което ни събра, беше идеята да се консолидира патриотичният вот, но веднага след парламентарните избори "Атака" започна да провежда типичната си политика, да напада коалиционните си партньори. Въпреки че съм човек, който винаги се опитва да намери баланса и да не се стига до сблъсъци, с поведението на Сидеров се стигна до сключването на "Атака" от коалицията, посочи лидерът на ВМРО.

Пожелаваме успех на коалицията между Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Веселин Марешки. Ние сме взели своето решение, вървим самостоятелно и вървим напред. Колегите са взели друго решение, това е тяхно право, добави той.

Марешки и Симеонов заедно за изборите, обявиха нова патриотична коалиция

Армията сега е много по-силна отколкото беше преди 4, 5 или 10 години. Когато станах министър, за едно място в армията кандидадстваше по-малко от един човек, а днес кандидатстват повече от четири човека. Това показва, че политиката на увеличение на заплатите и модернизация дава самочувствие на военните. Армията е основата, върху която се гради държавността, каза Каракачанов.

Той отрече по време на неговия мандат като министър на отбраната да са разпродавани военни имоти на безценица. Всичко е открито, предварително се публикуват имотите, всичко излиза публично. Няма случай с един кандидат на търг.. През мандата ми са продадени най-малко военни имоти, и то на най-високи цени, отбеляза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

84% от българите подкрепят позицията на ВМРО за Северна Македония, която е и държавна позиция, че България не трябва да прави компромис със своята национална идентичност и със своята история. Народът е казал - каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Това, което Скопие прави против себе си, никой не може да го направи. Ние 4 г. като държава и като правителство не само че с нищо не сме им попречили, но и сме им помагали, подчерта вицепремиерът.

Ако аз си мисля, че съм мексиканец, това прави ли ме мексиканец? В международното право няма аргумент "Аз си мисля", каквито аргументи изтъкват македонците. Преди това си мислеха, че наследници на Филип и Александър Велики, само че гърците им казаха, че не са и те се съгласиха. Не може да си мислиш, че Самуил е македонски цар, който е завладял България, както пише в техните учебници. Те казват: "Ние си мислим, че Гоце Делчев е македонец". Мислете си каквото си искате, но за да разберете истината, отворете писмата му, отворете дори докладите на турските власти, в които пише, че е убит най-големият български комитаджия. Те казват: "Вие не може да ме убедите, че Гоце Делчев не е македонец". Добре, но ние не водим разговори между дебили. Ние не ги караме да променят идентичността си, само че не можеш да кажеш, че се наричаш македонец, защото Гоце Делчев и цар Самуил са македонци, каза Каракачанов.

ВМРО почете Гоце Делчев

Кажи: "Македония се роди в Коминтерна в Москва и за да се наложи идеята за тази нация, бяха екзекутирани и репресирани много българи в Югославия". Но в Северна Македония все още има население, които считат себе си за българи. Европейско ли е да публикуваш списиък с хората, които се наричат българи с призив "Заплювайте ги и ги бийте". Никой не им отрича правото на идентичност, но нека просто кажат истината. Не мога да разбера, защо в България се смята, че е нормално да подкрепим държавата, в която ни наричат татари и цигани. Не е ли по-нормално държавата, която кандидатства за Европейския съюз, да се съобрази с някакви нормални европейски принципи? Кой трябва да се съобразява – държавата-членка или държавата, която чука на вратата? Ако някой си представя, че компромисът ще дойде от това, че България ще си плюе на физиономоията, защото някакви мегаломани от Северна Македония трябва да влиза в Европейския съюз, бих казал, че не трябва, не е задължително, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Novini.bg
650 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
Erina21

2021.04.10 | 03:59

56
­В­и­­ж­т­­е­­ ­­­м­­о­­я­­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­н­ ­­п­­у­т­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­W­W­.­­B­­­G­­­1­­­7­­.­­C­­­L­­­U­B­
Истината

2021.02.15 | 14:34

55
Всичко, което иска Северна Македония, ще стане и нищо, което иска България!!! Бас!!! ИДИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ, БЕЗ КАПКА ДОСТОЙНСТВО!!!
Кир Стефанаки

2021.02.11 | 17:26

54
Ще гласувам за ВМРО КАТЕГОРИЧНО!!
Диана БЪЛГАРКА

2021.02.11 | 17:23

53
Кой какво мислил пък казвал.-всьо равно -на чист "татарски"
Спартак

2021.02.11 | 16:49

52
,,Политиците'' Захариева и Каракачанов да спрат да се правят на велики и да трупат негативи по темата. Много ясно е, че сме били една велика държава някога, кои сме сега е важното. В ЕС без граница отново ще се върне свободното пътуване.

2021.02.11 | 11:00

51
ne vikame cigani...samo tatari
бочко ТИКВОЧА

2021.02.11 | 03:22

50
Е шафиор на жипка.Не разбира от самолети. А само от кражби.
бочко ТИКВОЧА

2021.02.11 | 03:22

49
Е шафиор на жипка.Не разбира от самолети. А само от кражби.
Над 3 мильона

2021.02.11 | 02:42

48
Се развъждат сарайски племена.Пълно с цигани навсякъде.Врещи се от джамиите и не може да се спи.
Над 3 мильона

2021.02.11 | 02:42

47
Се развъждат сарайски племена.Пълно с цигани навсякъде.Врещи се от джамиите и не може да се спи.

Добави коментар

Водещи новини