Караянчева: Не се отклонихме от правилната посока

  • 10 февруари 2021 10:10

  • 218
  • 4
Караянчева: Не се отклонихме от правилната посока
© Булфото (архив)

"Четиредесет и четвъртото Народно събрание е в края на своя мандат. Скоро избирателите ще дадат своята оценка как сме работили отговорихме ли на техните очаквания, откликнахме ли на техните проблеми, намерихме ли правилните решения, но каквито и слабости и грешки да допуснахме, смятам, че не се отклонихме от правилната посока - България да бъде част от семейството на демократичните и правови държави, стремящи се към мир, свобода и благоденствие". Това посочи в декларация председателят на парламента Цвета Караянчева по повод 142 години от свикване на Учредителното събрание във Велико Търново.

"Това е рождената дата на българския парламент, важна дата за възстановената българска държава, за нейното изграждане, управление и развитие", заяви Караянчева. По думите ѝ и тогава в залата е имало сблъсъци, ожесточени спорове и противопоставяне, но и обединение в името на родината.

"В работата си бащите-учредители влагат възрожденски плам, в нея намира израз години, трупана политическа енергия, а над всичко стои волята им за съзидание. Те добре са знаели, че от тях зависи, каква ще бъде българската държава, дали тя ще бъде част от модерния свят, ще получи ли българският народ нови хоризонти", заяви в декларацията Караянчева.

Караянчева открои ролята на първата конституция - Търновската, благодарения на която по думите ѝ, се установяват демократични начала на общественополитическия живот и се дава път за европейското развитие на България.

Парламентът прекрати пълномощията на депутата Валентин Николов

"Заслужава си днес 142 години по-късно да си припомним думите на Екзарх Антим I, при откриването на Учредителното събрание: Успехът на делото, за което сме се събрали, зависи от политическата мъдрост, която ще покажем", посочи в декларацията Караянчева.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
218 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kristya19

2021.04.10 | 03:59

4
­В­­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­­­о­­я­­т­­­а­­­ ­­т­и­­­й­­­н­ ­­п­у­­т­к­­­а­­­ ­-­­­ ­W­­W­­­W­­.­­­B­­­G­1­7­­.­C­L­U­­­B­

2021.02.10 | 10:40

3
ПКП ПКП И дудук за ТИквата!
исо

2021.02.10 | 10:39

2
Напротив! Вървяхте обратно на правилната посока!
Анонимен

2021.02.10 | 10:33

1
Лъжкиня

Добави коментар

Водещи новини