Петя Аврамова: Промените в Закона за устройство на територията касае увеличаване на контрола при строителството

  • 04 февруари 2021 14:28

  • 571
  • 2
© bulphoto (архив)

Всички хора, които са закупили ателиета и ги ползваха за жилища, досега нямаха възможност да се регистрират по настоящ адрес. Заобикалянето на правилата за жилищата и парко местата, разположението и т.н. трябва да се спазва, когато фирмите продават ателиета за жилищни нужди. Това заяви пред журналисти министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно преди началото на заседанието на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, предаде репортер на Novini.bg.

"Да се издава разрешение за строеж след прилагане на уличната регулация. Това е по-скоро облекчаване на администрацията, но дали това ще се отрази негативно върху бизнеса?", отбеляза тя. 

Архитектите искат от президента да наложи вето върху промени в ЗУТ

Във връзка с настояването от Камарата на архитектите в България за налагане на частично вето от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху приетия на 27 януари Законопроект за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за устройство на територията, министър Аврамова заяви: "Законопроектът е предложен от НС. Той касае увеличаване на контрола на строителството, т.е. нашите предложения и изискванията към надзорните фирми, които упражняват контрол от страна на държавата, на общината, които получават обществен ресурт и на които разчитаме да има качествено строителство. Вторият законопроект, който внесохме беше за намаляване на административната тежест. Останалите предложения са на народни представители и е редно те да го коментират".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
571 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Andreaa17

2021.04.10 | 04:00

2
­В­­­и­ж­т­­­е­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­й­­н­­­ ­­­п­­у­­­т­к­а­ ­-­­ ­­W­­W­­­W­­­.­­B­­­G­­­1­­7­­­.­­C­L­­U­­­B­­­
????

2021.02.20 | 13:46

1
За какво УВЕЛИЧЕНИЕ на "контрола" говорите "другарко", след като е ВИДНО, че КОНТРОЛ НЯМА, просто ЛИПСВА?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини