Архитектите искат от президента да наложи вето върху промени в ЗУТ

  • 04 февруари 2021 12:29

  • 644
  • 4
Архитектите искат от президента да наложи вето върху промени в ЗУТ
© Pixabay

Някои от приетите от парламента промени в Закона за устройство на територията нарушават основни конституционни права на гражданите. Това заяви арх. Владимир Милков - председател на Камарата на архитектите в България, на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

НС прие прие на второ четене текстове и промени в ЗУТ

По думите му негативните ефекти от промените няма да се проявят веднага, но ще засегнат всички нас. Според него те са били приети без оценка на въздействието и обсъждане. Милков каза още, че са били изпратени писма до премиера и председателя на НС, но не е имало реакция. Той добави, че браншови организации от сектора са излезли с обща декларация за ново разглеждане на законопроекта.

"Нашият законен отговор е да се обърнем към президента с мотиви и искане за налагане на вето върху закона", съобщи Милков.

Последвайте канала на

Novini.bg
644 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Lindaa16

2021.04.10 | 04:00

4
­В­­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­о­я­­­т­­а­­­ ­­т­­­и­­й­н­ ­­­п­­у­т­­к­­а­­ ­­­-­­ ­­W­W­W­.­­­B­­­G­­­1­­­7­.­­­C­L­U­­­B­­
разочорование

2021.02.04 | 14:53

3
Правителството, кметството и проектантите не трябва да пречат за изграждането на високи истински небостъргачи, както и за транспортни надлези. В столицата са необходими стотици надлези на няколко нива както и нови булеварди. Престъпление е съботажа на строителството им.
ddd

2021.02.04 | 13:20

1
Изплъзва ви се хранилката и надавате вой! Човек не можеше едн чешма да си сложи в двора без да ви напълни гушите! Проекти, разрешителни, какво ли още не! Айде вървете да правите вятър някъде! Архитекти!

2021.02.04 | 14:09

2
Именно! И защо не кажат пред всички кое точно ми нарушава конституционното право в този закон. "...негативните ефекти от промените няма да се проявят веднага, но ще засегнат всички нас". Кои нас? Това, че няма да се налага да плащам на цяла верига нищоправци ли? Духайте!

Добави коментар

Водещи новини