Даниел Смилов: Маневрата на Радев не се харесва на Нинова

  • 04 февруари 2021 12:18

  • 1378
  • 3
Даниел Смилов: Маневрата на Радев не се харесва на Нинова
© Булфото, архив

В един фрагментиран бъдещ парламент управлението ще бъде плод на сложна коалиция и партиите ще са принудени да правят компромиси. Управлението ще бъде амалгама на ключови приоритети и въпроси, по които партиите са склонни да наложат своето вето. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ доц. Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

Covid-19 безспорно ще бъде фактор на предстоящите избори, но все пак на тях ще се решават много други въпроси. Основният въпрос е дали моделът „Борисов“ ще се рехабилитира, дали ще получи нов живот или ще бъде отречен, посочи Смилов. 

"Двете т.нар. големи партии - ГЕРБ и БСП, всъщност не са чак толкова големи. Тези уж две големи партии на практика имат общо под 50% от подкрепата на хората, отбеляза политологът", каза още той.

Стоян Мирчев разкри какви са отношенията между БСП и Радев

Според него всички партии трябва да са загрижени да мобилизират своите избиратели и не би трябвало да залагат на картата ниска избирателна активност.

Смилов коментира и новината за кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. Той прогнозира, че държавният глава няма да рискува да се дистанцира от БСП, но с маневрите си се опитва да си отвори пространство и към други избиратели.

"Той избърза. Опитва се ако не да извие ръцете, да постави БСП в положение да ратифицира неговата кандидатура. Това не се харесва на Корнелия Нинова. Има някаква борба за лидерство между двамата в лявото пространство. Може би и двамата надценяват картите, с които разполагат", смята анализаторът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1378 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Angelaa16

2021.04.10 | 04:00

3
­­В­­и­­­ж­т­­е­ ­­­м­о­­я­т­­­а­­­ ­т­и­­й­н­­­ ­п­­­у­т­­к­­­а­­ ­­-­ ­­­W­W­­­W­­­.­­B­G­1­7­.­­C­­L­U­­­B­
ЕЛЕКТPА

2021.02.04 | 12:57

1
Ха ха ха, Краднелия знаела но се правила на пръднала, ай стига де. Чисто крадливия Ка-ун с Идиотова я насадиха на пачи яйца, и сега тя ще не ще, ще играе по свирката на Кауна, Лупи и Костинбродската барсалива корвета, иначе ще стане за резил...
Bravo!

2021.02.04 | 13:35

2

Добави коментар

Водещи новини