БСП и ГЕРБ в спор за енергетиката

  • 03 февруари 2021 11:22

  • 440
  • 1
БСП и ГЕРБ в спор за енергетиката
© Булфото, архив

Управляващите не са изпълнили нито един от приоритетите си в енергийния сектор, заявиха в декларация от БСП. Депутатът Таско Ерменков обвини ГЕРБ, че първият и най-важен приоритет - енергийната сигурност чрез собствен добив, е провален.

„Някой видя ли една страница анализ защо затваряме „Белене“? В кавички, разбира се, затваряме. Някой видя ли анализ на това какво се случва след десет години проучване в Черно море? Някой подготви ли стратегически документ за ролята на България в зелената сделка? Някой мисли ли за оцеляването на комплекса „Марица-изток“ и за превръщането му в зелена точка на картата на Европа без загуба на нито едно работно място? Това е това, което ни завеща ГЕРБ, нищо изпълнено от тяхната управленска програма!“, заяви социалистът, цитиран от БНР.

ГЕРБ в декларация: Да се мисли за възстановяване на икономиката

Валентин Николов от ГЕРБ пък му отговори, че това са лъжи и поиска председателят на парламента Цвета Караянчева да намери механизъм, по който да санкционира неистините,  които се разпространяват от парламентарната трибуна.

„Трябва да се намери някакъв подход от гледна точка на тези неистини и хората, които ги казват, защото въпросът за предизборната кампания и навлизането ѝ в залата вече почват да нагнетяват тези неистини и почват да тежат, защото това дали сме изпълнили ГЕРБ предизборната си програма е въпрос, който ще направят именно избирателите“, настоя депутатът от управляващите.

Последвайте канала на

Novini.bg
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stephaniea23

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­т­­­и­­й­­н­ ­­­п­у­т­к­­­а­­­ ­-­ ­­­W­­W­­­W­.­­B­­­G­­1­­7­­.­­­C­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини