МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

  • 31 януари 2021 10:45

  • 731
  • 0
МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители на 4 април 2021 г.
©

В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс Министерството на външните работи от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 4 април 2021 г. избори за народни представители в Република България.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Екатерина Захариева: Недоглеждане от страна на президента е датата за изборите

Съгласно съществуващата практика, поканата беше оповестена и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена. Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) чрез Постоянното ни представителство в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното ни консулство в Истанбул. При проявено желание от тези организации МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България в условията на извънредната кризисна ситуация породена от COVID-19.

Novini.bg
731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини